DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
3
3

Norisināsies ikgadējā “Ekselences balva” skolotājiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ik gadu  “Ekselences balvu” piešķir, lai izceltu un novērtētu izcilus bioloģijas, fizikas, ķīmijas, matemātikas un ekonomikas skolotājus. Tā ir izveidota pēc uzņēmēju iniciatīvas eksaktās izglītības stiprināšanai, lai nākotnē darba tirgū nonāktu zinoši, prasmīgi un uzņēmīgi jaunieši. Šogad balvas fināls norisināsies 19. februārī Rīgas Teikas vidusskolā, Aizkraukles ielā 14, apbalvošanas ceremonija – Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā, Raiņa bulvārī 19, Rīgā, plkst. 17.00. Ceremoniju būs iespējams skatīties tiešraidē: http://www.lu.lv/tiesraide/ .

Finālā skolotāji vadīs 20 minūšu garu mācību nodarbību, analizēs mācību situācijas, klāstīs savu izpratni par mācību priekšmeta mācīšanu, vēros un pārdomās citu dalībnieku sniegumu. Ceremonijā skolotājus sveiks Valsts prezidents Raimonds Vējonis, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, LU rektors Indriķis Muižnieks un mecenātu pārstāvji.

Skolotāji-finālisti ikdienā vada mūsdienīgas un aizraujošas mācību stundas, ieinteresē skolēnus mācīties, palīdz sasniegt labākos rezultātus ikvienam skolēnam, izmantojot inovatīvas un efektīvas metodes. Šie pedagogi ir lielisks paraugs, kādam vajag būt skolotājam, kā arī var iedvesmot citus kļūt par pedagogiem. Finālistu vidū ir arī skolotāji, kas sākotnēji izvēlējušies citu profesiju, taču vēlāk nokļuvuši skolā.

1400 eiro katram balvas ieguvējam nodrošinās Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija, AS „Swedbank”, AS „Latvijas valsts meži”, "Accenture" Latvijas filiāle. SIA "Lielvārds" visiem finālistiem dāvinās veicināšanas balvas.

Pasākumu „Ekselences balva” organizē LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, ziedojumus administrē LU fonds.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI