DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrs: ERAB sniegtās iespējas Latvijas uzņēmējiem jāizmanto aktīvāk

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 5. februārī, Rīgā notiekošajā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) un  Finanšu ministrijas rīkotajā seminārā par ERAB sniegtajām investīciju iespējām pulcējās dažādu nozaru privāto un valsts uzņēmumu, kā arī valsts un pašvaldību pārstāvji. Semināra dalībnieki diskutēja par ERAB atbalsta iespējām un līdzšinējo pieredzi energoefektivitātes projektu finansēšanā, uzņēmumu darbības attīstībai un paplašināšanai ārvalstīs, kā arī par alternatīvā finansējuma piesaistes veidiem, tai skaitā caur vērtspapīru emisiju vai akciju kotēšanu fondu biržā.

“Latvija, kā pilntiesīga ERAB darbības valsts, joprojām var izmantot gan bankas finansiālo atbalstu – aizdevumus un investīcijas kapitālā, garantijas, gan arī atbalstu inovatīvu finanšu instrumentu un produktu izveidē un palīdzību privātā finansējuma piesaistē. ERAB pievienotā vērtība ir ne tikai piekļuve alternatīvam finansējumam, bet arī atbalsts reformu veicināšanā un politiku veidošanā. Piemēram, pēdējo gadu laikā Bankai bija izšķiroša loma, rosinot un strādājot pie Baltijas vienotā kapitāla tirgus izveides,” uzsver finanšu ministrs Jānis Reirs.

Semināra mērķis bija informēt jebkuras nozares Latvijas vidējos un lielos uzņēmumus, tai skaitā valsts un pašvaldību uzņēmumus un finanšu konsultantus par ERAB piedāvātajām iespējām. "ERAB ir gatava turpināt sniegt atbalstu Latvijai atlikušo tirgus nepilnību novēršanai, īpaši zaļās ekonomikas jomā un privātā sektora konkurētspējas stiprināšanā.", norāda ERAB reģionālais direktors Centrāleiropā un Baltijas valstīs Gregors Zielinskis (Grzegorz Zielinski).

Semināra ietvaros ERAB eksperti dalībniekiem pieejami arī atsevišķām divpusējām sarunām par iespējamo sadarbību, kā arī konsultācijām trešdien, 6. februārī.

Seminārs “ERAB atbalsts un investīciju iespējas energoefektivitātes projektu īstenošanā un valsts, pašvaldību un privāto uzņēmumu darbības paplašināšanā” organizēts sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un AS “Attīstības finanšu institūcija ALTUM”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI