DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija izstādē ,,Balttour 2019’’ informē par ceļošanu ar ģimeni Eiropas Savienībā un piedāvā izmēģināt veiksmi momentloterijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 1. februārī Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās 26. starptautiskās Baltijas tūrisma izstādes – gadatirgus “Balttour 2019” atklāšanā. “Šogad apritēs piecpadsmit gadu, kopš Latvija ir ES dalībvalsts. Atrašanās Eiropas Savienības valstu saimē sniedz nenovērtējamus ieguvumus, tostarp iespēju brīvi ceļot. Tāpēc šogad sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā Ārlietu ministrijas stendā “Balttour 2019” vēlamies uzsvērt  ceļošanu Eiropas Savienībā, un jo sevišķi – ceļošanu ar ģimeni un bērniem un pasažieru tiesības,” norādīja A. Pelšs.

Par minētajām tēmām Ārlietu ministrija sagatavojusi arī īpašus informatīvus materiālus – grāmatzīmes un sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā tapušās animētas īsfilmas, kas tiks prezentētas izstādes apmeklētājiem. Īsfilmas sagatavotas kampaņas #EUprotects ietvaros un atgādina par ceļotāju drošību un atbalsta iespējām ceļojuma laikā jebkurā ES valstī. Grāmatzīmes par drošas ceļošanas jautājumiem no 1. februāra ir pieejamas arī dīzeļvilcienos ierīkotā lasītavā, kas tapusi projektā “Ceļā ar grāmatu”.  

Ārlietu ministrija vēlas īpašu ceļotāju uzmanību pievērst nepieciešamībai apdrošināties. Tādēļ ĀM stendā sestdien, 2. februārī, pulksten 10.00–12.00 Nacionālais Veselības dienests nodrošinās iespēju noformēt Eiropas Veselības apdrošināšanas karti, bet pulksten 12.00–13.00 stendā Latvijas Apdrošinātāju asociācijas pārstāvji informēs par privātās ceļojumu apdrošināšanas priekšrocībām. Savukārt pulksten 13.00–14.00 Latvijas Zvērinātu notāru padome vērsīs uzmanību uz dokumentu noformēšanu, kas nepieciešami, ja ceļo bērni.

Tāpat sestdien un svētdien pulksten 12.00–16.00 ĀM stenda apmeklētājiem būs iespēja pārbaudīt zināšanas par ES un piedalīties momentloterijā, lai laimētu 7 ģimenes ceļojumus uz Lotes zemi Igaunijā un Jūras muzeju–delfināriju Lietuvā, kā arī vēl 380 ar ceļošanu saistītas balvas. Ceļojumus sarūpējusi Igaunijas vēstniecība un Lietuvas vēstniecība Latvijā.

Starptautiskā tūrisma izstāde „Balttour 2019” no 1. līdz 3. februārim norisinās izstāžu centrā ,,Ķīpsala”, dalībniekiem sniedzot iespēju veicināt Latvijas iestāžu atpazīstamību un informēt par sniegtajiem pakalpojumiem.

Animētās īsfilmas “Ceļo droši” aplūkojamas šeit:

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI