DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. janvārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Slimnīcas ziņo par personāla informētību saistībā ar veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2.janvārī, Veselības ministrijā norisinājās sanāksme, kurā slimnīcas, kurās ministrija ir kapitāldaļu turētāja, un Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētājs Jevgēnijs Kalējs informēja par slimnīcās veiktajiem personāla informēšanas pasākumiem saistībā ar veselības apdrošināšanas sistēmu.

Slimnīcu pārstāvji apliecināja, ka ārstniecības iestāžu personāls ir informēts par veselības apdrošināšanas sistēmu, kā arī ir izstrādāti rīcības algoritmi gadījumiem, kad veselības aprūpes pakalpojums nepieciešams neapdrošinātai personai. Sanāksmē tika arī uzsvērts, ka šobrīd - līdz speciālam Nacionālā veselības dienesta (NVD_ paziņojumam - veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana notiek tāpat kā iepriekš, jo tiešsaistē nav redzams personas apdrošināšanas statuss. Tāpat NVD uzsvēra, ka informācija ārstniecības iestādēm par pilnīgu pāreju uz apdrošināšanas sistēmu tiks izsūtīta savlaicīgi.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī atsevišķi pakalpojumu apmaksas jautājumi. NVD nākamās nedēļas laikā ārstniecības iestādēm solīja sniegt papildu skaidrojumu, kā rīkoties specifiskos gadījumos.

Kopumā ārstniecības iestāžu vadība sanāksmes laikā apliecināja, ka iestāžu darbs norit ierastā režīmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI