DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditēts Latvijas vēstnieks Turkmenistānā Mihails Popkovs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 28. novembrī Ašhabadā Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Mihails Popkovs iesniedza akreditācijas vēstuli Turkmenistānas parlamenta priekšsēdētājai Guļšatai Mammadovai (Gulshat Mammadova).

Sarunā M. Popkovs pauda gatavību turpināt attīstīt abu valstu politisko un ekonomisko dialogu un aicināja stiprināt sadarbību tranzīta, loģistikas, zaļo tehnoloģiju, izglītības un tūrisma nozarē.  G. Mammadova pateicās par Latvijas līdzšinējo atbalstu un izteica Turkmenistānas interesi stiprināt starpparlamentu sadarbību.

Akreditācijas vizītes laikā Turkmenistānā vēstnieks tikās arī ar ārlietu ministru Rasitu Meredovu (Rasit Meredov) un pārrunāja divpusējās sadarbības aktualitātes un perspektīvas, kā arī Turkmenistānas un ES attiecības un reģionālās iniciatīvas.

Ar finanšu un ekonomikas ministra vietnieku Annamuhamedovu Ezizgeldi (Annamuhamedov Ezizgeldi) tika apspriestas Latvijas un Turkmenistānas sadarbības iespējas transporta un loģistikas, zaļo tehnoloģiju, digitālo tehnoloģiju, lauksaimniecības, izglītības un tūrisma jomā. Turkmenistānas puse pauda gatavību organizēt nākamo Latvijas un Turkmenistānas starpvaldību komisijas sēdi ekonomiskās, rūpnieciskās un zinātniski tehniskās sadarbības jautājumos, kas ļaus arī praktiski izvērtēt potenciālos sadarbības projektus. Vēstnieks aicināja izmantot Latvijas pieredzi un ekspertīzi, lai veicinātu turpmāko valsts ekonomisko attīstību un diversifikāciju. Vēstnieks aicināja Turkmenistānas pārstāvjus apmeklēt Latviju un iepazīt loģistikas pakalpojumu piedāvājumu, lai arī turpmāk stiprinātu Turkmenistānas savienojamību ar Eiropu.

Vēstnieks M. Popkovs rezidē Taškentā, Uzbekistānā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI