DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesa noraida lūgumu tiesvedības laikā atjaunot Kandavas kartinga trases darbību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Administratīvā rajona tiesa noraidīja SIA ,,Kartodroms” lūgumu atjaunot Kandavas novada domes 2018.gada 30.augusta lēmuma darbību. Tiesa 2018.gada 12.oktobrī pieņēma saīsināto lēmumu, bet pilns lēmums sastādīts šodien, 2018.gada 26.oktobrī.

Ar tiesā pārsūdzēto Kandavas novada domes lēmumu nolemts atjaunot Kandavas kartinga trases darbību, kas bija apturēta paaugstināta trokšņa dēļ.

Tiesa primšķietami konstatēja, ka šobrīd spēkā ir tie paši tiesību normās noteiktie trokšņa robežlielumi, kas bija spēkā trases darbības apturēšanas laikā. Līdz ar to trases darbība var tikt atjaunota, ja SIA ,,Kartodroms” ir veikusi pasākumus trokšņa samazināšanai un tie nodrošina tiesību normās noteikto robežlielumu ievērošanu.

Tiesa pirmšķietami atzina, ka no šobrīd lietā esošajiem pierādījumiem nav gūstama pārliecība par trases turpmākās darbības atbilstību tiesību normās noteiktajiem trokšņa robežlielumiem. Lietā ir trokšņa mērījumu pārskati, kuros konstatēti robežlielumus pārsniedzoši mērījumu rezultāti. Kandavas novada dome un SIA ,,Kartodroms” iebilst, ka šie dati nav aktuāli, tomēr pienācīgus pierādījumus par uzlabojumu veikšanu trasē nesniedz. Proti, līdz šim tiesā nav iesniegti pierādījumi par to, kādi kartingi pašlaik ir trešās personas rīcībā, lai varētu vērtēt to radīto trokšņa līmeni. Tiesā nav iesniegts arī sertificētu trokšņa mērījumu speciālistu novērtējums, uz kuru atsaucas SIA ,,Kartodroms”. Savukārt no SIA ,,Kartodroms” apkopotajiem trokšņa monitoringa iekārtas datiem un trokšņu mērījumu grafiskajām kartēm nav gūstams priekšstats par to, kā dati iegūti un apkopti. Tādējādi minētie pārskati nav atzīstami par pietiekamu un ticamu pierādījumu tam, ka trases darbība patiešām atbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā 14 dienu laikā no pilna lēmuma sastādīšanas dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI