DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

P.Stradiņa slimnīcā Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem būs īpaša pacienta “ceļa karte”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai apspriestu veselības aprūpes pakalpojumu uzlabojumu plānu Černobiļas AES avārijas seku likvidācijā iesaistītājām personām, šodien, 26.septembrī, veselības ministre Anda Čakša tikās ar likvidācijā iesaistīto personu pārstāvjiem, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas vadību un Nacionālā veselības dienesta pārstāvjiem.

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā jau ir veikti organizatoriski uzlabojumi, pārskatot iekšējos procesus un strādājot pie pacienta “ceļa kartes” pakalpojumu saņemšanai. Tāpat līdz gada beigām paredzēts sagatavot metodiskos ieteikumus ģimenes ārstiem pacientu, kuri saņēmuši starojumu, aprūpē un ārstniecībā. Sadarbībā ar ģimenes ārstiem plānots aktualizēt Černobiļas AES avārijas seku likvidācijā iesaistīto personu reģistru.

Černobiļas AES seku likvidētāji atzinīgi novērtēja izstrādāto plānu un aicināja nākotnē uzlabot arī valsts apmaksātu zobārstniecības pakalpojumu pieejamību, kā arī sadarbībā ar Labklājības ministriju risināt jautājumus par invaliditātes ekspertīžu veikšanas kārtību. Atzīstot, ka šogad ir vērojami uzlabojumi pakalpojumu pieejamībā tika pausts viedoklis, ka nākamgad jāturpina vispārēja ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības veicināšana gan Rīgā, gan reģionos.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI