DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidzemes Augstskolas konferencē meklēs tūrisma izglītības izcilību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tūrisma nozares pārstāvji 25.oktobrī Vidzemes Augstskolā tiksies konferencē Tūrisma izglītības izcilību meklējot. Augstskolu un nozares sadarbības perspektīva”, lai kopīgi risinātu jautājumu par tūrisma nozares darbinieku sagatavotību darbam nozarē.

Dienas pirmā puse sāksies ar plenārsesiju, kurā lektori dalīsies pieredzē par nozares sadarbību ar izglītotājiem, kā arī aktualitātēm tehnoloģiju attīstībā, nozares un tehnoloģiju kontekstā. Kaija Lindrota (Kaija Lindroth), kura pārstāv vienu no lielākajām Somijas universitātēm, stāstīs par universitātes ilggadēju, veiksmīgu pieredzi, attīstot jaunus studiju risinājumus kopā ar nozari. Viesmīlības nozares redzējumu par sadarbību ar augstskolām prezentēs Gerhards Erasmus (Gerhard Erasmus), Radisson Blu viesnīcu vadītājs, viesnīcu vadības profesionālis. Savukārt Tartu Universitātes Pērnavas koledžas docētāja Mārja Pajusalu (Maarja Pajusalu) sniegs ieskatu būtiskajās tehnoloģiju attīstības tendencēs, akcentējot gan to ietekmi uz nozarē nepieciešamo prasmju attīstību, gan potenciālu studiju satura veidošanā un procesā. Pēc plenārsesijas norisināsies paneļdiskusija par izaicinājumiem, kas skar cilvēkresursu jomu tūrisma nozarē. Dienas otrajā pusē dalībnieki aicināti piedalīties trīs paralēlajās sesijās – „Sadarbība un tīklošanās starp dažādām iesaistītajām pusēm tūrismā”, „Digitālā mārketinga izaicinājumi mediju izmaiņu kontekstā” un „Inovatīvas pieejas augstākajai izglītībai tūrismā un nozares iesaiste.” Dienas noslēgumā dalībnieki aicināti uz neformālu tīklošanas sesiju pie kafijas tases, lai apmainītos ar idejām par to, ko iespējams darīt kopā un labāk.

“Students, kurš šobrīd sēž augstskolas solā pēc pavisam neilga laika plānos tūrisma attīstību reģionā, veidos mārketinga stratēģiju viesnīcai, radīs jaunus produktus, iesaistot modernās tehnoloģijas, un apkalpos viesus savā uzņēmumā. To nevar iemācīties tikai lekcijās un tāpēc jo būtisks ir augstskolu un nozares dialogs.  Tas cik veiksmīga būs šī saruna, galu galā noteiks – cik apmierināts katrs no mums būs ar atpūtu vietās, kur šie jaunie profesionāļi strādās. Mēs taču gribam gan zelta ābolu, gan zelta šķīvi?”, atklāj Vidzemes Augstskolas lektore un viena no konferences organizatorēm Ilze Grīnfelde.

Konference sāksies plkst. 9:45, savukārt reģistrēšanās notiks no plkst. 9:00. Cēsu ielā 4, Valmierā.

Dalības maksa: 20.00 EUR

Pieteikšanās dalībai konferencē līdz 2018. gada 15. oktobrim. Elektroniskā pieteikuma forma pieejama šeit- http://va.lv/lv/contact/registracija_turisma_konferencei

Konference tiek organizēta Interreg Centrālbaltijas projekta Tūrisma uzņēmējdarbības izaugsmes veicināšana caur augstāko profesionālo izglītību (BOOSTED) un Vidzemes Augstskolas „Starptautiskās mācību nedēļas” ietvaros.
Konferenci atbalsta: Boosted, HESPI, Valmieras pilsētas pašvaldība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI