DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Nedēļas nogalē Valmierā notiks Robotikas čempionāts un FIRST LEGO League Latvijas fināls  

Šīs nedēļas nogalē, sestdien, 16. un svētdien, 17. martā, Valmierā, Viestura vidusskolas telpās, norisināsies Valmieras Robotikas čempionāta un FIRST LEGO League (FLL) Latvijas fināla sacensības. Šajās dienās sacensības pulcēsies simtiem dalībnieku, lai dažādās vecuma grupās un atšķirīgās disciplīnās sacenstos par labākā titulu un sarūpētajām balvām. 

Oskars Java, Vidzemes Augstskolas pētnieks, Pasaules Robotu olimpiādes organizators Latvijā, norāda:  
 
2019. gadā pēc olimpiādes fināla apmeklēšanas Ungārijā, kur redzēju, kā dalība starptautiskās sacensībās skolēniem ļauj mācīties no labākajiem, paplašina redzes loku, kā arī sniedz jaunas draudzības aiz valsts un pat kontinentu robežām. Lai arī robotu būvēšanā tiek izmantoti LEGO klucīši un sensori, tā nav tikai spēlēšanās ar konstruktoru, bet māca tās STEM prasmes, kas ir vitāli svarīgas, lai pēc skolas absolvēšanas veiksmīgi sāktu studijas ar IT un inženierzinātnēm saistītās studiju programmās, galu galā – kļūtu par nozares profesionāļiem, kas rada produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, tādējādi stiprinot Latvijas ekonomiku.” 

Valmieras Robotikas čempionāts ir viens no visiem zināmā Latvijas Robotikas čempionāta reģionālajiem posmiem, savukārt FLL ir vienas no divām atpazīstamākajā uz LEGO balstītajām starptautiskajām sacensībām pasaulē. Šim sacensībām Valmierā 27. aprīlī sekos vēl vienu starptautisku robotikas sacensību, proti, Pasaules Robotu olimpiādes (World Robot Olympiad - WRO) Latvijas fināls. Vidzemes Augstskola kā Pasaules robotikas olimpiādes asociācijas biedre un Latvijas posma organizatore aicina komandas pieteikties WRO Latvijas finālam, līdz 14. aprīlim reģistrējoties https://wro.lv. 
 
Jāpiebilst, ka Vidzemes Augstskola un biedrība “FIRST LEGO League Latvia” kā organizācijas, kas oficiāli pārstāv un organizē vienas no lielākajām starptautiskajām robotikas sacensībām skolu jaunatnei, Pasaules Robotu olimpiādi jeb WRO un FLL (FIRST LEGO League), ir apvienojušas spēkus ViA Labajā robotikas laboratorijā “LabLab”. Bez WRO, FLL un Latvijas Robotikas čempionāta Valmieras posma organizēšanas, “LabLab” veidoto skolotāju apmācības, lai celtu kvalifikāciju un informētu par šo robotikas sacensību aktualitātēm, to savstarpējo savienojamību un iekļaušanu mācību gada laika rāmī un skolu ieguvumiem iesaistoties šajās programmās, kā arī iesaistās skolēnu komandu sagatavošanā sacensībām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI