DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
1
1

Latvijas apgabaltiesas aicina apmeklēt festivālā Lampa diskusiju „Kā valsts tiesiskuma laivai neuzskriet klintīm?”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sarunu festivālā LAMPA piektdien, 29. jūnijā plkst. 14.00, notiks diskusija „Kā valsts tiesiskuma laivai neuzskriet klintīm?”, ko rīko Rīgas apgabaltiesa sadarbībā ar Tiesu administrāciju un biedrību “Publisko tiesību institūts”.

Latvijas apgabaltiesu tiesneši aicina uz diskusiju, akcentējot iespēju klātienē un  nepastarpināti diskutēt par tiesiskumu Latvijā, sabiedrībā un katra līdzatbildību, lai stiprinātu tiesiskumu un tiesu varu Latvijā.

Ārpus tiesas zāles, sarunu festivāla vidē, Latvijas apgabaltiesu tiesneši iepazīstinās ar savu redzējumu kā iespējams pilnveidot sabiedrības zināšanas par tiesu darbu un tiesvedībām, aicinot apmeklētājus sniegt atgriezenisko saiti.

Paneļdiskusiju „Kā valsts tiesiskuma laivai neuzskriet klintīm?” vadīs Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas vietniece Dzintra Balta.

Piedalīsies: Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas vietniece Līga Blūmiņa, Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Guntars Stūris, Zemgales apgabaltiesas tiesnesis Aigars Sniedzītis, Kurzemes apgabaltiesas tiesnesis Didzis Aktumanis, Latgales apgabaltiesas priekšsēdētāja vietniece Alla Šilova.

Sarunu festivāls LAMPA šogad norisināsies jau ceturto gadu, kā norāda sarunu festivāla rīkotāji, LAMPA ir iedrošinājums interesēties par procesiem un nekautrēties uzsākt diskusiju ar viedokļu līderiem. Tā ir iespēja atskārst, ka ikviens no mums var ietekmēt valstiski nozīmīgus lēmumus un kopīgi risināt sarežģītos jautājumus, ko nereti esam raduši “atstāt” kādam citam – politiķiem, institūciju vadītājiem, priekšniekiem vai kaimiņiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI