DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesa noraida AS „LATVIJAS ZAĻAIS ELEKTRONS” pieteikumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2018. gada 26. jūnijā Administratīvā rajona tiesa noraidīja pilnībā AS „LATVIJAS ZAĻAIS ELEKTRONS” pieteikumu par Valsts vides dienesta ģenerāldirektores 2017. gada 3. oktobra lēmumu. Ar šo lēmumu Valsts vides dienests cita starpā izbeidza ar AS „LATVIJAS ZAĻAIS ELEKTRONS” noslēgto līgumu par atkritumu apsaimniekošanas sistēmas izveidi un piemērošanu, kā arī aprēķināja papildus dabas resursu nodokli 1 285 330 euro apmērā.

Lietas ietvaros tika vērtēta AS „LATVIJAS ZAĻAIS ELEKTRONS” videi kaitīgo preču atkritumu apsaimniekošanas sistēma par 2016. gadu.

Tiesa atzina, ka AS „LATVIJAS ZAĻAIS ELEKTRONS” nav nodrošinājusi pierādījumus par elektrisko akumulatoru Ni-Cd un Fe-Ni reģenerāciju vai pārstrādi. Proti, nav izsekojams, kur nonākuši elektronisko akumulatoru reģenerācijā iegūtie niķeli un kadmiju saturošie materiāli.

Tāpat spriedumā secināts, ka nav izsekojama informācija par to, kas ir noticis ar 282 000 kg nolietoto riepu. Tiesa atzinusi, ka pieteicēja nav nodrošinājusi visu veidu videi kaitīgu preču atkritumu pieņemšanu vai savākšanu Dienvidlatgales atkritumu apsaimniekošanas reģionā vismaz trijās apdzīvotās vietās, bet gan tikai divās vietās − Krāslavā un Daugavpilī.

Uzņēmumi, kas piedalījās AS „LATVIJAS ZAĻAIS ELEKTRONS” izveidotajā atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, bija atbrīvoti no dabas resursu nodokļa samaksas. Tiesa, ievērojot to, ka videi kaitīgo preču pārstrāde vai reģenerācija faktiski nenotika, noradīja, ka tādējādi AS „LATVIJAS ZAĻAIS ELEKTRONS” ir jāsamaksā nodokļa maksājums un soda nauda 1 285 330 euro.

Spriedumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no sprieduma sastādīšanas dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI