DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Andrejs Pildegovičs ar Eiropas Savienības dalībvalstu valsts sekretāriem Vīnē diskutē par Austrijas prezidentūras prioritātēm

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 22. jūnijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) valsts sekretāru un ģenerālsekretāru neformālajā sanāksmē Vīnē, gatavojoties Austrijas prezidentūrai ES Padomē.

Sanāksmes laikā valsts sekretāri pārrunāja Austrijas prezidentūras ES Padomē prioritātes, ES attiecības ar Āziju, īpaši saistībā ar plānoto ES stratēģiju Eiropas un Āzijas savienojamībai, kā arī Eiropas Ārējās darbības dienesta funkcionēšanu un plānotās reformas.

Par savas prezidentūras prioritātēm Austrija ir izvirzījusi drošību, uzsverot cīņu ar nelegālo migrāciju, labklājības un konkurētspējas nodrošināšanu ar digitalizācijas starpniecību, kā arī stabilitāti ES kaimiņu reģionos, sevišķi Rietumbalkānos un Dienvidaustrumeiropā.

Austrijas prezidentūra ES Padomē sāksies šī gada 1. jūlijā, un prezidējošās valsts funkcijas ES Austrija uzņemsies trešo reizi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI