DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies ES Ārlietu padomes un ES Vispārējo lietu padomes sanāksmēs Luksemburgā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 25. jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā.

Ministri diskutēs par ES Globālās stratēģijas ieviešanas progresu, tostarp drošības un aizsardzības jomā kopīgā ārlietu un aizsardzības ministru sesijā. Sanāksmē paredzēta arī viedokļu apmaiņa ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg) par ES–NATO sadarbības jautājumiem.

Ārlietu ministri pārrunās aktuālo situāciju Jemenā, kur turpinās konflikts starp Jemenas prezidenta A.M. Hadi atbalstītājiem un huti nemierniekiem, un situāciju Jordānijā.

Tāpat plānota ministru diskusija par ES attiecībām ar Āfrikas raga valstīm un Sarkanās jūras reģionu.

26. jūnijā Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības Vispārējo lietu padomes un Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmēs Luksemburgā. 

ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē ministri apmainīsies viedokļiem par 28. un 29. jūnija Eiropadomes darbakārtību, tostarp migrācijas, drošības un aizsardzības, kā arī nodarbinātības, izaugsmes un konkurētspējas jautājumiem. Plānots, ka ministri apspriedīs līdz šim panākto progresu šī gada 22. marta Eiropadomē pieņemto lēmumu īstenošanā izaugsmes, nodarbinātības un konkurētspējas veicināšanā, tirdzniecībā, kā arī attiecībās ar Rietumbalkānu valstīm un hibrīdā apdraudējuma novēršanā.

Paredzēts, ka ministri apstiprinās ES Padomes secinājumus par ES paplašināšanos un stabilizācijas un asociācijas procesu, kas ir balstīti uz Eiropas Komisijas 2018. gada ziņojumu par ES paplašināšanās politiku un ziņojumiem par Rietumbalkānu valstīm (Albāniju, Bosniju un Hercegovinu, Kosovu, Bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju, Melnkalni, Serbiju) un Turciju. Sanāksmē ministri pievērsīsies arī jautājumam par likuma varu Polijā.

Savukārt Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmē ministri uzsāks darbu, gatavojoties 29. jūnija Eiropadomes sanāksmei 50. panta formātā, un uzklausīs ES sarunveža sniegto informāciju par situāciju sarunās ar Apvienoto Karalisti par tās izstāšanos no ES.

Informācijai

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2018. gada pirmajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Bulgārija.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes ES 27 dalībvalstu sastāvā (50. panta formātā) tiek izskatīti jautājumi, kas saistīti ar Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības sarunu procesu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI