DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija sadarbība ar ZIB* izveidojusi atstarojošo apģērbu kolekciju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts policija

Šodien Rīgā, Dzelzceļa muzejā, tika prezentēta Valsts policijas un apģērbu zīmola ZIB* īpaši radīta atstarojošo apģērbu un aksesuāru kolekcija “Festivālu vasara”. Šis Valsts policijai ir jau trešais projekts, kurā, sadarbojoties ar latviešu apģērbu dizaineriem un ražotājiem, tiek izveidota īpaša atstarojošo apģērbu kolekcija, tādējādi vēršot sabiedrības uzmanība tam, cik svarīga ir atstarojošu elementu lietošana ceļu satiksmē.

Lai gan visbiežāk par gaismu atstarojošu apģērbu lietošanu tiek runāts tieši gada aukstajos un tumšajos mēnešos, šoreiz uzmanība tiek pievērsta arī siltajai vasaras sezonai. Tāpēc, atgādinot sabiedrībai par gaismu atstarojošu elementu lietošanas nozīmību ikdienā, Valsts policija sadarbībā ar apģērbu zīmolu ZIB* ir izveidojusi pamanāmu un dzīvespriecīgu apģērbu kolekciju "Festivālu vasara". Šīs kolekcijas apģērbi izskatās lieliski ne tikai dienā, bet pilda svarīgo atstarotāja funkciju diennakts tumšajās stundās – ērts, košs un pamanāms dizaina apģērbs, kas spēj glābt dzīvību.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis norāda, ka: “Diemžēl vēl joprojām ceļu satiksmes negadījumos bieži cieš tieši mazaizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki. Lai gan vasaras mēnešos diennakts tumšais laiks ir īsāks, nekā rudens un ziemas mēnešos, rūpēties par savu drošību un redzamību ceļu satiksmē ir svarīgi visu gadu. Šī iniciatīva atgādina, ka dzeltenā veste nav vienīgā iespēja kā būt pamanāmam. Priecē, ka jau trešo gadu policijai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar uzņēmējiem, kuri ar savām radošajām idejām palīdz mums vērst sabiedrības uzmanību šai tik aktuālajai tēmai un pierāda, ka būt redzamam ceļu satiksmē var būt vienlaicīgi droši un skaisti!”

Apģērbu zīmols ZIB* arī iepriekš ar saviem apģērbiem ir vērsuši sabiedrības uzmanību tam, ka būt redzamam ir ne tikai svarīgi savai drošībai, bet arī stilīgi. Inga Līsmane, ZIB* uzņēmuma vadītāja: "Mūsu mērķis izstrādājot kolekciju bija radīt ērtus, ikdienas apģērbus jauniešiem, kas lieliski izskatās dienā un pilda atstarotāja funkciju vakarā.  Kolekcija sastāv no mīkstiem, patīkamiem trikotāžas apģērbiem un praktiskiem aksesuāriem. Tajos ir viegli kustēties – gan braukt ar skrituļslidām, velosipēdu vai doties citās sportiskās aktivitātēs. ZIB* komanda rūpīgi strādāja pie tehniskā risinājuma, kā rezultātā atstarojošais materiāls ir nemanāmi iestrādāts košos zīmējumos. Ar atstarojošo apģērbu mugurā var atrasties ārā līdz pat tumšai naktij un kārtīgi izbaudīt vasaru, tajā pat laikā rūpējoties arī par savu drošību".

“Jaunieši ir liela daļa no satiksmes dalībniekiem, turklāt svarīgi atzīmēt, ka tieši jaunieši ir viena no riskam pakļautākajām satiksmes dalībnieku grupām. Jauniešu pārgalvība nereti noved pie negadījumiem, kurus, iespējams, varētu iepriekš paredzēt un novērst, ja ar jauniešiem komunicētu viņiem interesantā un saistošā formā. Katru gadu no OCTA līdzekļiem tiek finansēti vairāki projekti, kuru mērķis ir satiksmes drošības profilakse. Pēdējos gados aizvien vairāk projekti ir mērķēti uz gados jauno satiksmes dalībnieku izglītošanu, turklāt daudzi no šiem projektiem ir drosmīgi un radoši – tieši tādi, kas spēj uzrunāt jauniešu auditoriju. Priecājos, ka Valsts policijas kampaņa par gaismu atstarojošu elementu lietošanas nozīmību ikdienā jau kļuvis par ikgadēju projektu. Katrā no iepriekšējiem pasākumiem redzēju jaunas un oriģinālas idejas, un arī šoreiz jāatzīmē, ka atstarojošo apģērbu kolekcija izdevusies lieliska. Ceru, ka jaunieši to novērtēs un šī festivālu vasara būs drošākā vasara uz Latvijas ceļiem!” stāsta Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes loceklis Juris Stengrevics.

Atstarojošo apģērbu un aksesuāru kolekcija radīta cilvēku drošībai – šīs sadarbības mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību par līdzatbildības nozīmību atstarotāju lietošanā un redzamībā uz Latvijas ceļiem, mudinot ikvienu vairāk izmantot atstarotājus, kas ir integrēti gan apģērbā, gan aksesuāros. Projekts tapis par Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja finansētajiem līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI