DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesa atceļ sapulces rīkošanai noteikto ierobežojumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2018.gada 30.maijā Administratīvā rajona tiesa atcēla Daugavpils pilsētas domes izpilddirektora 2018.gada 25.maija lēmumā noteikto ierobežojumu pieteicēja plānotajai sapulcei.

Pieteicējs ar mērķi izteikt protestu pret izglītības reformām pieteica sapulces rīkošanu 2018.gada 1.jūnijā no plkst.18.00 līdz plkst.20.00 Daugavpilī, uz gājēju ceļa Muzeja ielā. Ar tiesā pārsūdzēto lēmumu, ņemot vērā citus pasākumus, pieteicēja plānotajai sapulcei noteikts ierobežojums attiecībā uz sapulces norises datumu – 2018.gada 1.jūniju. Pieteicējs lūdza tiesu ierobežojumu atcelt.

Tiesas ieskatā ierobežojuma noteikšana nav samērīga situācijā, kad vienā dienā paredzēti vairāki pasākumi, un dome pat nemēģina rast kādu risinājumu, lai tiktu nodrošinātas arī pieteicēja tiesības uz miermīlīgu pulcēšanos un uzskatu paušanu. Detalizētāka tiesas sprieduma motivācija būs pieejama 2018.gada 20.jūnijā, kad tiks sastādīts pilns spriedums. Spriedumu varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā viena mēneša laikā no pilna sprieduma sastādīšanas dienas, iesniedzot kasācijas sūdzību Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā. Spriedums izpildāms nekavējoties.

Tiesas sēdē, kurā lieta tika izskatīta pēc būtības, piedalījās pieteicējs un viņa pārstāvis,  Daugavpils pilsētas domes pārstāvis, kā arī atzinuma sniegšanai pieaicinātās institūcijas Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas pārstāvis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI