DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija pievienojas Iniciatīvai nesodītas ķīmisko ieroču izmantošanas novēršanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 18. maijā Parīzē Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks–politiskais direktors Andris Pelšs piedalījās Starptautiskās iniciatīvas pret nesodītu ķīmisko ieroču izmantošanu (International Partnership Against Impunity for the Use of Chemical Weapons) augsta līmeņa konferencē, kurā apliecināja Latvijas apņēmību stiprināt starptautiskos centienus un normas, lai novērstu ķīmisko ieroču izmantošanu.

Konferences laikā Latvija uzsvēra, ka, ņemot vērā nesenos ķīmisko ieroču izmantošanas gadījumus Lielbritānijā, Sīrijā un citur, ir jāstiprina noteikumos balstītā starptautiskā kārtība un starpvalstu sadarbība, lai ķīmisko uzbrukumu īstenotāji tiktu saukti pie atbildības un šādi noziegumi vairs nekad neatkārtotos.

Latvija starptautiskajai iniciatīvai pievienojās šī gada 9. maijā.

Informācijai

2018. gada 23. janvārī Francija nāca klajā ar starpvaldību iniciatīvu International Partnership Against Impunity for the Use of Chemical Weapons, lai efektīvāk vērstos pret ķīmisko ieroču izmantotāju nesodāmību. Iniciatīvas galvenais mērķis ir stiprināt un sekmēt starpvalstu informācijas apmaiņu, lai sauktu pie atbildības ķīmisko uzbrukumu pastrādātājus un atbalstītājus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI