DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Norvēģijas kroņprincis un kroņprincese

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 2018. gada 23. aprīlī, notiks Viņa Karaliskās Augstības Norvēģijas kroņprinča Hokona un Viņas Karaliskās Augstības kroņprinceses Metes Māritas oficiālā vizītē Latvijas Republikā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsver: "Latviju un Norvēģiju vieno līdzīgas vērtības un cieša sadarbība gan reģionālā, gan starptautiskā mērogā. Mums ir līdzīgi izaicinājumi, un mēs kopīgi strādājam, lai tos pārvarētu. Norvēģijas kroņprinča Hokona un kroņprinceses Metes Māritas oficiālā vizīte Latvijā ir apliecinājums tam. Mēs turpināsim kopā strādāt, iestājoties un aizsargājot mūs vienojošās vērtības kā demokrātija, brīvība un vienlīdzība".

Oficiālās vizītes laikā Norvēģijas kroņprincis un kroņprincese viesosies Rīgas pilī, kur tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ivetu Vējones kundzi, kā arī citām Latvijas valsts amatpersonām. Pēc vizītes Rīgas pilī Norvēģijas kroņprincis un kroņprincese kopā ar Valsts prezidentu un Ivetu Vējones kundzi svinīgā ceremonijā noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Dienas laikā Norvēgijas kroņprinča un princeses piedalīsies Norvēģijas – Latvijas biznesa forumā. Tāpat plānots Latvijas Nacionālo bibliotēkas apmeklējums, kur plānota oficiālo valsts dāvanu apmaiņa: Norvēģijas kroņprinča Hokona un kroņprinceses Metes Māritas grāmatas dāvinājums Tautas grāmatu plauktam, ka arī LNB Bērnu lasītavas apmeklējums, lai tiktos ar Ziemeļvalstu ģimnāzijas un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas skolēniem.

Oficiālās vizītes noslēgumā Rīgas pilī notiks Valsts prezidenta un Ivetas Vējones kundzes rīkotās oficiālās vakariņas par godu Norvēģijas kroņprincim Hokonam un kroņprincesei Metei Māritai.

Šī vizīte simbolizē Latvijas un Norvēģijas ciešo draudzību un labās attiecības, kā arī ir uzskatāma par īpašu pagodinājumu mūsu valstij tās simtgadē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI