DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesa noraida biedrības „Latvijas Antinacistiskā komiteja” pieteikumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 2018. gada 15. martā Administratīvā rajona tiesa sastādīja saīsināto spriedumu, ar kuru noraidīja biedrības „Latvijas Antinacistiskā komiteja” pieteikumu un atstāja negrozītu Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja 2018. gada 13. marta lēmumu noteikt ierobežojumus pieteicējas 2018. gada 16. martā plānotai sapulcei un piketam.

Biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja" Rīgas pilsētas pašvaldībā pieteica sapulces un piketa rīkošanu Rīgā, Brīvības bulvārī, Brīvības pieminekļa laukuma malā uz ietves 2018. gada 16. martā no plkst. 10.30 līdz plkst. 13.00. Ar tiesā pārsūdzēto lēmumu, ņemot vērā citus pasākumus, pieteicējas plānotajai sapulcei un piketam noteikti ierobežojumi – cita norises vieta (Rīgā, Bastejkalnā) vai cits norises laiks (no plkst. 14.00 līdz plkst. 16.30). Pieteicēja lūdza tiesu tai noteiktos ierobežojumus atcelt.

Tiesas sprieduma motivācija būs zināma 2018. gada 5. aprīlī pēc plkst. 16.00, kad tiks sastādīts un būs pieejams pilns spriedums. Spriedumu varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā viena mēneša laikā no pilna sprieduma sastādīšanas dienas, iesniedzot kasācijas sūdzību Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā.

Tiesas sēdē, kurā lieta tika izskatīta pēc būtības, piedalījās biedrības "Latvijas Antinacistiskā komiteja" un Rīgas domes pilnvarotie pārstāvji, kā arī atzinuma sniegšanai, pēc tiesas uzaicinājuma bija ieradušies pilnvarotie pārstāvji no Drošības policijas, Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas. Lieta tika izskatīta trīs tiesnešu sastāvā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI