DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ojārs Ēriks Kalniņš ārlietu debatēs: mūsu pamatuzdevums – drošības stiprināšana

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Drošības stiprināšanai ir jābūt vienam no galvenajiem uzdevumiem mūsu darba kartībā. No tā ir atkarīga Latvijas un visa reģiona attīstība, jo labklājība ir iespējama tikai drošā vidē, ceturtdien, 25.janvārī, Saeimas ikgadējo ārlietu debašu laikā uzsvēra Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

Mūsu drošība nekad nav bijusi tik plaši un stipri atbalstīta, kā šodien. NATO politika reģionā ir viens no lielākajiem diplomātiskajiem panākumiem pēdējo desmit gadu laikā, savā runā akcentēja O.Ē.Kalniņš.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs piebilda, ka drošības draudi aizvien pastāv un milzīgus izaicinājumus pasaulei rada Krievijas agresīvā rīcība kaimiņvalstīs, starptautiskais terorisms, nekontrolētā bēgļu plūsma, kodolieroču pavairošana un tādi 21.gadsimta izaicinājumi kā hibrīdkara draudi, kiberdrošība un stratēģiskā komunikācija.

Mūsu atbildei jābūt vēl ciešākai sadarbībai, sacīja O.Ē.Kalniņš, uzsverot NATO un Eiropas Savienības nozīmību: "Ja vēlamies sadarboties ar pasauli, mums tā vienlaicīgi ir jāsargā, lai tā būtu droša, prognozējama un stabila. Solidaritāte ar mūsu sabiedrotajiem nav tukša frāze. Tā ir konkrēta, stratēģiska rīcība."

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs akcentēja, ka Latvijas ārpolitikas kurss ne vien ļāvis nostiprināt drošu un stabilu Latviju, bet arī pavēris plašas izaugsmes iespējas jebkuram indivīdam vai uzņēmumam, kurš vēlas attīstīties starptautiskā līmenī.

Vienlaikus šī mobilitāte veicinājusi emigrāciju, uz ko Latvijai ir divas iespējamās atbildes: pirmkārt, darīt it visu, lai mazāk cilvēku brauktu prom un vairāk atgrieztos, un, otrkārt, izmantot šo plašo, bagāto un pieredzējušo starptautisko resursu, lai veicinātu Latvijas intereses pasaulē. Globalizācijai jākalpo mūsu interesēm, un mums jāstiprina sadarbība ar ārzemju latviešiem, aicināja O.Ē.Kalniņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI