DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicina uz pētījuma prezentāciju par ēnu ekonomikas, korupcijas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas tendencēm

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina medijus uz preses konferenci šā gada 12.decembrī plkst. 12:00, Uzņēmēju namā, Kr.Valdemāra 35, kurā tiks prezentēts pētījums par aktuālajām tendencēm ēnu ekonomikas, korupcijas, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas jomās.

Preses konferencē piedalīsies Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors un biedrības "Business Against Shadow Economy" (BASE) valdes loceklis Arnis Sauka, Finanšu ministres padomnieks Jurijs Spiridonovs un LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Pētījumā apskatīts tas, cik būtisku lomu ēnu ekonomikas kontekstā ieņem nereģistrētā biznesa apjoms, kontrabanda, publiskā korupcija, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas shēmas, ņemot vērā starptautisko situāciju un ekonomikas attīstību.

"LTRK jau daudzus gadu sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu ik pavasari rīko konferenci, kuras ietvaros Dr. Sauka prezentē Ēnu ēnu ekonomikas indeksa pētījumu. Konferences mērķis ir dziļākas izpratnes radīšana par to, kā uz citu valstu fona izskatās Latvija, kā arī diskutētu kā mazināt ēnu apjomu valstī. Pēdējos gados esam spējuši spert nozīmīgus soļus pretī tam, lai ēnu ekonomika saruktu, taču būtiski saprast, ko varam darīt attiecībā uz "ēnu ekonomikas perēkļiem", proti, korupcijas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas mazināšanas jomā. Tādēļ arī tapis šis pētījums, kas kalpos par labu darba instrumentu turpmākai darbībai," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI