DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica Kanādā piedalīsies drošības un aizsardzības politikas simpozijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 19. līdz 22. novembrim Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica apmeklēs Otavu, lai uzstātos Eiropas Savienības delegācijas Kanādā rīkotā 4. Kopējās drošības un aizsardzības politikas jautājumiem veltītā simpozijā “Stratēģiskie partneri darbībā: ES un Kanāda uzņemas kopīgas rūpes par starptautisko drošību” (Strategic Partners in Action”: The EU and Canada Sharing the Burden for Managing International Security). Simpozija dalībnieki diskutēs par ES un Kanādas sadarbību, reaģējot uz globālajiem izaicinājumiem. Otavā parlamentārai sekretārei paredzētas arī vairākas sarunas ar Kanādas amatpersonām, kā arī tikšanās ar diasporas pārstāvjiem.

Eiropas Savienības pārstāvniecības Otavā, Kanādā, rīkotais drošības un aizsardzības jautājumiem veltītais simpozijs norisināsies jau ceturto gadu, un šogad to vadīs ES pārstāvniecības vadītājs, vēstnieks Pēteris Ustubs. Simpozijs pulcē starptautisko attiecību un drošības politikas ekspertus no Eiropas un Ziemeļamerikas, kā arī augsta līmeņa valsts amatpersonas. Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre aicināta atklāt pasākumu līdzās Kanādas Aizsardzības ministra parlamentārajam sekretāram Žanam Riu (Jean Rioux).

Vizītes laikā Z. Kalniņai-Lukaševicai paredzētas tikšanās arī ar Kanādas starptautiskās tirdzniecības ministra parlamentāro sekretāri Pamelu Goldsmitu-Džounsu (Pamela Goldsmith-Jones), Kanādas parlamenta Pārstāvju palātas Nacionālās aizsardzības komitejas vadītāju Stīvenu Fjūru (Stephen Fuhr) un viņa vietniekiem Džeimsu Bezanu (James Bezan) un Rendalu Gerisonu (Randall Garrison), kā arī parlamenta Kanādas-Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentārās sadraudzības grupas vadītāju Džeimiju Šmeilu (Jamie Schmale). Tikšanos laikā plānots pārrunāt starpparlamentāro kontaktu turpmāko attīstību, Latvijas un Kanādas sadarbību drošības jomā, ņemot vērā Kanādas ieguldījumu NATO daudznacionālā bataljona Latvijā izvietošanā. Svarīga uzmanība tiks pievērsta abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanai, arī ieguvumu apzināšanai saistībā ar Eiropas Savienības – Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA) īstenošanas uzsākšanu.

Lai pārrunātu latviešu kopienai aktuālos jautājumus un gatavošanos Latvijas simtgades svinībām, parlamentārajai sekretārei paredzēta tikšanās ar Latviešu Nacionālās apvienības Kanādā valdes priekšsēdi Andri Ķesteri, kā arī kopienas pārstāvjiem Otavā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI