DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ukrainas korupcijas apkarošanas un novēršanas speciālistu vizīte

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 8. septembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) viesojās 20 korupcijas apkarošanas un novēršanas speciālisti no Ukrainas valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām, lai iepazītos ar KNAB darbību un pamatfunkcijām.

Delegācijā ir pārstāvji no Ukrainas Nacionālā Pretkorupcijas biroja, Nacionālās Korupcijas novēršanas aģentūras Transparency International Ukrainas nodaļas, nevalstiskās organizācijas "Centra", pilsoniskās kustības "Chesno", politiskās pētniecības centra "Eidos" un starptautiskā vēlēšanu sistēmu fonda.
Ukrainas pārstāvji tika iepazīstināti ar KNAB funkcijām interešu konflikta novēršanas, politisko partiju finanšu kontroles un sabiedrības izglītošanas jomā.

Ukrainas delegācija no 4. septembra  līdz 16. septembrim Rīgas Juridiskajā augstskolā starptautiskās attīstības sadarbības projekta ietvaros uzsāka mācības. Apmācību laikā dalībnieki apgūs ievadu Eiropas Savienības tiesībās, labas pārvaldības pamatprincipus, izmeklēšanas metodes, politisko partiju finanšu uzraudzību, naudas atmazgāšanas novēršanu, aktīvu atgūšanu, trauksmes cēlēju aizsardzību, risku kontroli valsts kapitālsabiedrībās, vēlēšanu uzraudzību, kā arī projektu vadību publiskajā sektorā.

Rīgas Juridiskās Augstskolas un Sabiedrības par atklātību "Delna" rīkotais projekts  Ukrainas korupcijas apkarošanas kapacitātes stiprināšanā tiek īstenots pateicoties Latvijas Republikas ārlietu ministrijas un ASV Starptautiskās attīstības aģentūras (USAID) finansējumam.
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI