DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU Botāniskais dārzs septembrī samazina ieejas biļešu cenas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sākoties rudens sezonai, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs samazina ieejas biļešu cenas, kā arī septembrī apmeklētājus gaidīs katru dienu līdz plkst. 19.00.

No piektdienas, 1. septembra, stājas spēkā izmaiņas LU Botāniskā dārza ieejas biļešu cenās un darba laikā. Cenas tiek samazinātas biļetēm visās kategorijās. Turpmāk par ieeju LU Botāniskajā dārzā pieaugušajiem jāmaksā vien EUR 3.90, studentiem un pensionāriem EUR 2.90, bet bērniem vecumā no 7 līdz 17 gadiem (ieskaitot) EUR 2.40. Lētāka kļūst arī ģimenes biļete, kas dod iespēju dārzu apmeklēt diviem pieaugušajiem un vienam bērnam. Ģimenes biļetes cena septembrī – EUR 8.40. Papildus maksa par katru nākamo bērnu ir EUR 1.90.

Septembra mēnesī mainīts tiek arī LU Botāniskā dārza darba laiks. Turpmāk aicinām baudīt dabu, svaigo gaisu, plašo brīvdabas teritorijas un augu māju augu kolekciju un izsmalcināto dāliju ziedoni katru dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00.

Rudenī LU Botānisko dārzu īpaši krāšņo bagātīgā dāliju kolekcija, kurā ir aptuveni 300 dažādu nosaukumu dālijas, no kurām ekspozīcijā ir skatāmas 250 krāšņi ziedošas šķirnes un arī trīs sugas. Mazi, apaļi, lieli, staraini un lāsumaini ziedi spilgtās, tīrās krāsās un niansētos pustoņos priecē ar savu daudzveidību un bagātību.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds..

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Septembrī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā septembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI