DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesa noraida pagaidu aizsardzības lūgumu lietā par bērnu uzņemšanu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 2017. gada 30. augustā Administratīvā rajona tiesa noraidīja pieteicēju lūgumu par pagaidu noregulējuma piemērošanu lietā, kas ierosināta par pienākuma uzlikšanu Ikšķiles novada domei uzņemt pieteicējus pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē 2017./2018. mācību gadā.

Pieteicēji iebilda pret to, ka pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē uzņemti jaunāki bērni, kas rindā reģistrēti vēlāk. Ikšķiles novada dome pārmetumus noraidīja.

Tiesa secināja, ka pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē uzņemto bērnu skaits pa vecuma grupām būtiski neatšķiras no iepriekšējiem gadiem. Bērni līdz trīs gadu vecumam uzņemti lielākā skaitā kā pārējās vecuma grupās, jo iestādes telpas un to iekārtojums ir funkcionāli piemērots šai vecuma grupai. Arī piecgadīgo uzņemto bērnu skaits ir lielāks, bet tas izskaidrojams ar obligāto sagatavošanu pamatizglītības apguvei.

Tiesa atzina, ka iestāde nav rīkojusies patvaļīgi, nosakot grupu skaitu bērniem vecumā līdz trīs gadiem. Uzņemamo bērnu skaits un to vecums pirmsskolas izglītības iestādē noteikts, ņemot vērā pirmsskolas izglītības iestādes kapacitāti un funkcionalitāti. Šādi bērnu grupu veidošanas kritēriji ir saprātīgi, tie arī atbilst spēkā esošajam tiesiskajam regulējumam.

Pagaidu noregulējums regulē strīdus tiesiskās attiecības līdz lietas galīgai izlemšanai. Jautājums par pagaidu noregulējuma piemērošanu tiek vērtēts saīsinātā laika posmā, pamatojoties uz tiem pierādījumiem, kurus objektīvi šajā laikā ir iespējams iegūt. Tādējādi pieļaujams, ka, izskatot lietu pēc būtības, tiesas spriedums var atšķirties.

Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā 14 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI