DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Arī šogad starp maģistra studiju programmām pieprasītākā ir Tiesību zinātne

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Līdzīgi kā pērn, arī šogad starp Latvijas Universitātes (LU) augstākā līmeņa studiju programmām vislielāko pieteikumu skaitu vienotajā uzņemšanā – 171 – saņēmusi Juridiskās fakultātes profesionālā maģistra studiju programma Tiesību zinātne.

Tikpat pieprasītas kā pērn ir arī Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes maģistra studiju programma Vadības zinības (111 pieteikumi) un Datorikas fakultātes Datorzinātnes (86 pieteikumi).

Jāuzsver, ka, salīdzinot ar pērno gadu, nemainīgi daudz pieteikumu saņēmušas arī vairākas eksakto zinātņu programmas, piemēram, Bioloģija (51 pieteikums) un Ķīmija (48 pieteikumi), kas šogad saņēmusi pat par 23% vairāk pieteikumu nekā pērn.

Kopumā LU vienotajā uzņemšanā saņēmusi 1412 pieteikumus augstākā līmeņa studijām, kas ir vien par 3% mazāk nekā pērn. Tas skaidrojams ar to, ka paralēli samazinās arī pamatstudiju absolventu skaits, norāda LU Studentu servisa departamenta direktors Jānis Saulītis.

"Kopumā ņemot, kā esam runājuši ar fakultāšu dekāniem, skaits par uzņemšanu augstākā līmeņa studijās ir labs. Varbūt tikai kādai konkrētai programmai pieteikumu ir mazāk. Samazinājums ir, bet tas ir likumsakarīgs," saka J. Saulītis, piebilstot, ka tuvākos divus trīs gadus vēl prognozējams augstākā līmeņa studentu skaita kritums.

"Ja pamatstudijās varam cerēt, ka ar nākamo gadu pieteikumu skaits pieaugs, jo vairāk skolēnu beigs vidusskolu, tad attiecīgi augstākā līmeņa studijās gaidāma pieteikumu lejupslīde līdz brīdim, kad šie skolēni beigs pamatstudijas," turpina LU Studentu servisa departamenta direktors.

Atgādinām, ka no šīs nedēļas visās LU fakultātēs sākas studētgribētāju papilduzņemšana tajās studiju programmās, kurās ir pieejamas brīvās budžeta vai maksas studiju vietas. Kopumā vēl pieejamas studiju vietas 41 bakalaura studiju programmā un 45 maģistra studiju programmās. Kā prognozē līdzšinējās aplēses, maģistra studiju programmās kopumā varētu būt vēl aptuveni 110 budžeta vietas.

Precīzāku informāciju sniegt var katra fakultāte.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI