DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas Radio ierakstījis mūsdienu dzejas lasījumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Gatavojoties Literatūras gada balvai, no 15. līdz 21.aprīlim, Latvijas Radio 1 Kultūras Rondo studijā būs dzirdams dzejas lasījumu cikls „Dzejnieks. Rakstnieks. Lasītājs”. Tajā ar savu daiļradi klausītājus iepazīstinās šī gada Literatūras gada balvai nominētie autori kategorijā „Dzeja”.

Sestdien, 15.aprīlī plkst.11:05 raidījumu ciklu atklāja dzejnieks Edvīns Raups ar lasījumiem no savas dzejas grāmatas "Ugunsnedrošs pulss". Savukārt no otrdienas, 18.aprīļa, līdz piektdienai savu dzeju lasīs arī pārējie nominētie dzejnieki: Ruta Štelmahere, Juris Kronbergs, Ronalds Briedis un Māris Salējs. Dzejas lasījumiem piedāvāsim noskatīties arī video versijas, kas būs skatāmas sociālās tīklošanas vietnē facebook.com/piecilv, bet LR1 programmas "Labrīt!" ietvaros Baibas Kušķes veidotajos ierakstos iepazīstināsim ar Literatūras Gada Balvas nominantiem arī prozas, oriģinālliteratūras, bērnu literatūras, ārvalstu literatūras un debijas kategorijās.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais notikums literatūras nozarē, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinību izcilākajiem autoriem, kuru darbi gada laikā publicēti. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Literatūras gada balvas ieguvēji katrā nominācijā tiks paziņoti un apbalvoti ceremonijā, šī gada 21.aprīlī plkst.18:00, mūzikas namā "Daile".

Latvijas Radio preses sekretāre
Ilze Zvaigzne

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI