DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Dubaijā atzinīgi novērtē Latvijas e-pārvaldes sasniegumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Novērtējot Latvijas e-pārvaldes un pašvaldību veikumu e-pakalpojumu un viedo pilsētu attīstības jomā, pēc Dubaijas pārstāvju uzaicinājuma, 2017. gada 3.aprīlī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieks e-pārvaldes jomā Edmunds Beļskis un Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra vadītājs Gints Reinsons uzstājas Dubaijā notiekošajā Valsts pārvaldes sasniegumu konferencē, kā arī Nākotnes Pilsētas izstādē (Future Cities Exhibition 2017).

Starptautiskajā valsts pārvaldes sasniegumu konferencē un izstādē piedalās gan tuvo un tālo Austrumu, gan arī Eiropas valstu, tostarp Igaunijas, Somijas, Beļģijas, Serbijas, Polijas pārstāvji – eksperti, valsts un pašvaldību e-pārvaldes projektu īstenotāji, kā arī tehnoloģiju un programmatūras nodrošinājuma ražotāji.

Vienlaikus ar  konferenci notiek arī valsts pārvaldes sasniegumu izstāde, kurā pasākuma organizatori ir snieguši iespēju Latvijai par saviem sasniegumiem informēt atsevišķā stendā. Tajā ikviens interesents var uzzināt par Latvijas pieredzi digitālo risinājumu ieviešanā, uzņēmējdarbības vidi un inovatīviem tehnoloģiju risinājumiem, kuru ieviešanas kompetence var tikt pielietota arī šajā reģionā.

"Dubaijas valdība ir atzinīgi novērtējusi Latvijas kompetenci e-pārvaldes, elektroniskās identifikācijas un e-pakalpojumu attīstībā. Latvijas eksperti jau iepriekš šajā reģionā tikuši pieaicināti valsts pārvaldes projektu attīstīšanā, apliecinot Latvijas kompetenci un globālo redzējumu. Konference un izstāde pierāda, ka laiks, kad katra valsts tehnoloģiju attīstības jomā mēģināja izgudrot jaunu velosipēdi, ir jau pagātnē. Šobrīd viens no būtiskākajiem izaugsmes un konkurētspējas nosacījumiem ir gan tehnoloģiju, gan cilvēku sadarbspēja un kompetenču pārnese visās tautsaimniecības nozarēs.  Tāpat redzam, ka līdz ar tehnoloģiju attīstību pieaug arī pieprasījums pēc uzticamiem datu tranzīta un datu centra pakalpojumiem Baltijas reģionā. Tā kā Latvijas pozīcijas arī datu centru un datu tranzīta tirgū nemitīgi pieaug, starptautiskajiem investoriem, tehnoloģiju uzņēmumiem un inovāciju partneriem kļūstam arvien pievilcīgāki," uzsver Edmunds Beļskis.

Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra vadītājs Gints Reinsons:"Drošība ir viena no Jelgavas pilsētas prioritātēm. Esam izstrādājuši civilās aizsardzības plānu, izveidojuši pašvaldības operatīvās informācijas centru. Jelgavas ielās izvietotas vairāk nekā 100 videonovērošanas kameras, lai atbildīgie dienesti diennakts režīmā var sekot notiekošajam. Pilsētā izveidota arī interaktīvā karte, kurā ar iedzīvotāju starpniecību tiek atzīmētas vietas pilsētā, kur ir problēmsituācijas. Tāpat Jelgavā ieviesta sistēma, kas ļauj attālināti uzraudzīt un vadīt ielu apgaismojumu, transporta plūsmu, luksoforu darbību, ūdens sūknētavas un meteoroloģiskās sistēmas. Tas ļāva Jelgavu ierindot Eiropas viedo pilsētu vidū. Laikraksta ''Financial Times'' izdevuma "FDI Intelligence" pētījumā ''2016./17.gada Eiropas nākotnes pilsētas un reģioni'' Jelgavu atzīst par 6. labāko Eiropā Gudro pilsētu kategorijā. Tas ir novērtējums Jelgavas spējai tvert jaunas lietas ar informācijas tehnoloģiju palīdzību - pilsētniekiem piedāvāt elektroniskās iedzīvotāju kartes pasažieru pārvadājumiem un sociālajiem pakalpojumiem, pilnīgi jaunus pilsētas vides drošības risinājumus."  

Konference un izstāde norisinās no 2017. gada 2. līdz 4.aprīlim Pasaules tirdzniecības centrā Dubaijā. Konferences un izstādes dalības maksu, kā arī delegātu uzturēšanas izmaksas sedz pasākuma organizatori.

Laura Jansone
Sabiedrisko attiecību nodaļa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI