DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Juris Lūkass: rīdzinieku uzticība pašvaldības policijai aug

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien Rīgas pašvaldības policija gada pārskata sanāksmē atskatījās uz gada laikā padarīto un prezentēja darba rezultātus Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejai. Pagājušā gada laikā ir augusi iedzīvotāju uzticība policijai un Rīgas pašvaldības policija pauž gatavību uzņemties jaunas funkcijas.

Ja vērtē Rīgas pašvaldības policijas darbu kopumā, tad viens no galvenajiem kritērijiem ir kopējais notikumu un izsaukumu skaits policijā. Pagājušajā gadā Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēma 82 902 izsaukumus, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš. Tas liecina, ka iedzīvotāju uzticība policijai ir augusi. Arī sabiedriskās domas aptaujas to apliecina, jo pēc pēdējiem datiem aptuveni 75% rīdzinieku savā apkaimē jūtas droši.

Kā vienu no galvenajām pagājušā un arī nākamā gada prioritātēm RPP priekšnieks Juris Lūkass izvirzīja darbu bērnu tiesību aizsardzības jomā, akcentējot, ka arī turpmāk īpaša uzmanība tiks pievērsta pārkāpumiem, kas izdarīti bērna klātbūtnē vai bērna aprūpes pienākumu nepildīšanai. Pagājušajā gadā kopā pie atbildības sauktas 476 personas par likumpārkāpumiem, kas izdarīti pret bērniem, bet 59 bērni šķirti no ģimenēm. Lūkass uzsvēra, ka svarīgākais ir identificēt problēmu pirms tā pārvērtusies traģēdijā.

Tāpat gada pārskatā Juris Lūkass atgādināja, ka pagājušajā gadā RPP rindas pametuši 114 policisti, bet darbā pieņemti vien 79 kārtības sargi. Visbiežākais darba attiecību izbeigšanas iemesls bijis zemais atalgojums, tādēļ vienlaikus Lūkass uzteica Rīgas domes atbalstu, jo ar janvāri ir rasta iespēja policistiem palielināt atalgojumu. Lūkass arī uzsvēra, ka RPP pēdējā gada laikā mainīta personāla politika, proti, ja agrāk 35-40% darbinieku bija kārtībnieki un 25-30% darbinieku bija inspektori, tad tagad inspektoru skaits palielināts. Proti, jaunajiem darbiniekiem tiek dotas straujākas izaugsmes iespējas.

Runājot par sociālajām garantijām, Lūkass atzinīgi novērtēja to, ka Saeimas Sociālo un darba lietu komisija konceptuāli atbalstījusi izdienas pensiju maksāšanu pašvaldības policistiem, taču pauda nožēlu, ka šajā jautājumā pagaidām nav rasts risinājums par šo sociālo garantiju finansēšanas avotu.

Savukārt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Bukēvičs RPP gada pārskata sanāksmē pauda pateicību Rīgas policistiem par sadarbību un uzsvēra, ka Rīga, pateicoties tiesībsargājošo iestāžu darbam, ir viena no drošākajām pilsētām ne tikai Eiropā, bet, iespējams, arī visā pasaulē.

Toms Sadovskis
Rīgas pašvaldības policijas
Galvenais sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI