DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Deputāti: sadarbība ar reģiona valstīm sniedz papildu garantijas mūsu drošībai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeimas Administrācija

„Latvija ir nostiprinājusi savu identitāti kā Ziemeļeiropas valsts, un sadarbība ar mūsu reģiona valstīm, kā arī ar Poliju un Vāciju, sniedz papildu garantijas mūsu drošībai, kā arī ekonomiskai izaugsmei. Tas ir būtisks faktors ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas drošai un ekonomiski stabilai nākotnei,” piektdien, 16.decembrī, pēc sēdes uzsvēra Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Ārpolitikas ziņojumā skaidri iezīmēta Latvijas loma un dalība starptautisko, kā arī drošības problēmu risināšanā. Lai gan Latvijai nav milzīgi finanšu resursi, spējam sniegt specifisku un labi mērķētu pienesumu, kā arī ekspertīzi kopējai drošības un aizsardzības politikai, sacīja L.Čigāne.

Savukārt Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, runājot par drošības jautājumiem, aicināja uz lielākiem ieguldījumiem cilvēkresursu stiprināšanā, kā arī savstarpējā sadarbībā ar Latvijas diasporu.

Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēdē deputāti diskutēja par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča ikgadējā ziņojuma projektu, kas ietver paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos. Ziņojumā uzsvērts, ka nākamajā gadā Latvijas ārpolitikā pirmajā vietā būs Eiropas ārējā drošība, tāpat pastiprinātu uzmanību paredzēts pievērst cīņai pret hibrīddraudiem.

Deputāti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji un sociālie partneri atzinīgi vērtēja izstrādāto ziņojumu, uzsverot, ka tas ir konkrēts un precīzs.

Vienlaikus deputāti vienojās, ka visiem kopā nepieciešams intensīvāk strādāt pie investīciju apguves, akcentējot, ka investīcijas ir ekonomiskās izaugsmes virzītājspēks.

Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja
Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI