DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

ES mājā 20. decembrī lekcija par EPSO testiem, darba un prakses iespējām ES institūcijās

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Kā pieteikties darbam Eiropas Savienības institūcijās un kļūt par pastāvīgo darbinieku – ierēdni? Kādus testus, kur un kad jāizpilda? Vai, kad un kur var strādāt, ja iegūta vidējā (profesionālā) izglītība un vēl nav augstākās izglītības? Kā vislabāk noformēt pieteikumu praksei ES institūcijās? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildēs Uldis Šalajevs vieslekcijā par Eiropas Personāla atlases biroja (EPSO) testiem, darba un prakses iespējām ES institūcijās. Pasākums notiks otrdien, 20.decembrī, no plkst. 16.00 līdz 18.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

Piesakies darbam ES institūcijās, ja vēlies strādāt kādā no 28 ES dalībvalstīm vai citviet pasaulē un būt par vienu no ES ierēdņiem, kurš plāno, ievieš un uzrauga ES nozaru politikas, ja esi gatavs strādāt daudzkultūru komandā un pastāvīgi atjaunināt savas profesionālās zināšanas, un ja tev ir pieredze starptautisko attiecību, jurisprudences, tulka vai tulkotāja, komunikācijas speciālista, ekonomista, auditora, IT inženiera vai citā specialitātē.

Lai uzsāktu ES ierēdņa karjeru ES institūcijās, ir jāpiesakās un jākārto EPSO organizētos atklātā konkursa (Administratora - AD/Asistenta – AST) ierēdņa testus.

Lektors U. Šalajevs ieteiks, kur, kad un kā vislabāk kārtot EPSO AD un AST testus, kādas stratēģijas pielietot. Būs iespēja uzzināt arī par prakses iespējām ES institūcijās un aģentūrās.

Vietu skaits ir ierobežots! Pieteikšanās šeit.
Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.


Uldis Šalajevs ir stažējies Eiropas Parlamentā un strādājis Eiropas Ārējās darbības dienestā. Kopš 2015.gada strādā Eiropas Komisijas preses dienestā Briselē. Uldis Šalajevs ir absolvējis Ērgļu arodvidusskolu, Avansas Universitāti Nīderlandē un Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Informācijas tehnoloģiju fakultāti.
 

Anita Jansone,
Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI