DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

CSDD un samarieši Lauberes bērnu namam dāvinās košas un drošas vestes

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai gājējiem un velosipēdistiem jau no mazotnes veicinātu atbildīgu attieksmi pret sevi un līdzcilvēkiem, kā arī lai rādītu košu un drošu piemēru pieaugušajiem, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Latvijas Samariešu apvienība dāvinās vestes bērnunama audzēkņiem. Otrdien, 6.decembrī plkst. 16:00 Lauberes bērnu nams saņems gaismu atstarojošas vestes. (Adrese: Bērnu nams „Laubere”, Lauberes pagasts, Ogres novads.)

CSDD atgādina: atstarojošā veste tumšo gājēju dara desmit reizes redzamāku! Šogad 11 mēnešos Latvijā bojā gājuši 43 gājēji, bet ievainoti 783 gājēji. Salīdzinoši pērn līdz 30.novembrim bojā gājušo gājēju skaits bija 52, bet ievainoto – 776.

CSDD ilggadējais sadarbības partneris Latvijas Samariešu apvienību jau vairākus gadus nodrošina atstarojošo vestu nogādi līdz tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem tās ir visvairāk vajadzīgas un kuriem, iespējams, trūkst līdzekļu, lai vesti nopirktu.  Šogad 20 tūkstoši vestu tiek izdalītas kā pieaugušajiem, tā arī bērniem.

Autovadītājs gājēju, bez gaismu atstarojošas vestes, uz ceļa pamana tikai 25–40 metru attālumā. Ja vadītājs brauc ar ātrumu 90 km/h, šo ceļa posmu viņš veic 1–2 sekundēs, kas ir pārāk mazs laiks, lai noreaģētu un nobremzētu un / vai apbrauktu gājēju. Savukārt atstarotāja atspīdināto gaismu autovadītājs pamana 140 metru attālumā, ja transportlīdzeklis brauc ar iedegtiem tuvās gaismas lukturiem, bet 400 metru attālumā – ja iedegti tālās gaismas lukturi.

Veste nenes gaismu ne kabatā, ne somā. ESI GAISMAS VESTNESIS!

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI