DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieki saņem piemiņas zīmes

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 24.novembrī, Iekšlietu ministrijā notika svinīgais pasākums, kurā 89 Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem no Rīgas, Aizkraukles, Auces, Ogres un Ķeguma pašvaldībām tika pasniegta Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīme.

Iekšlietu ministrijas svinīgajā pasākumā piedalījās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Ukrainas vēstniecības padomnieks Olehs Horbenko un biedrības "Latvijas savienība Černobiļa" prezidents Arnolds Ārvaldis Vērzemnieks, kā arī mūziķe Ieva Akuratere. 

Pasākumā bija apskatāma Černobiļas traģēdijas piemiņai veltīta foto izstāde, kas izveidota ar Ukrainas vēstniecības Latvijā atbalstu.

Kopumā Latvijā trīs gadu laikā Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka piemiņas zīmi paredzēts piešķirt ap 6 000 Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem.

Piemiņas zīmes nolikums nosaka, ka Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīmi piešķir personām, kuras piedalījās Černobiļas AES ekspluatācijas seku likvidēšanas darbos un kurām ir izsniegta VSIA "Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca" Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka apliecība.

Piemiņas zīmi var piešķirt Latvijas pilsonim, nepilsonim, kā arī ārzemniekam, kuram ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijā. Komisijai ir tiesības pieprasīt informāciju no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes par piemiņas zīmes kandidāta valstspiederību. Ja persona ir mirusi, piemiņas zīmi pasniedz tā laulātajam vai lejupējiem radiniekiem, bet, ja lejupējo radinieku nav, tad tuvākās pakāpes augšupējiem radiniekiem vai brāļiem un māsām.

Ieteikumus par piemiņas zīmes piešķiršanu izvērtē iekšlietu ministra apstiprināta  komisija, kuras sastāvā ir pārstāvji no Iekšlietu ministrijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, biedrības "Latvijas savienība "Černobiļa"", VSIA Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas Aroda un radiācijas medicīnas centra.

Plašāka informācija par Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka piemiņas zīmi un anketa, kas jāaizpilda, lai šo piemiņas zīmi saņemtu, atrodama Iekšlietu ministrijas mājaslapā:

http://www.iem.gov.lv/lat/cernobilas_aes_seku_likvidesanas_dalibnieku_godinasanai/  

Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīme

Pasākuma foto: http://www.iem.gov.lv/lat/foto_un_video_galerija/foto_galerijas/?gal=32514

Gunta Skrebele
Iekšlietu ministrijas
Administratīvā departamenta
Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas vadītāja

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI