DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kārlis Šadurskis
izglītības un zinātnes ministrs
31. augustā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Amatpersonas runa
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska apsveikums jaunajā mācību gadā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Sintija Zandersone, LETA

Mums ir dotas vienas no lielākajām vērtībām - brīvība un drošība. Vērtības, kas sniedz mums iespējas veidot savu valsti un darīt to labāku mūsu bērniem. 1.septembra svētku sajūtās daudzu prātos ir jaunas apņemšanās. Tas ir mirklis apzināties, kas mums jau ir. Labo apņemšanos mērķtiecīga piepildīšana ir tikai pašu rokās. Lai sasniegtu nospraustos mērķus, ir jābūt gataviem pārmaiņām, darbam un rīcībai.

Skolēniem novēlu gūt izziņas prieku, ko sniedz jaunas zināšanas, iespējams, atklāt jauna pētnieka garu, būt radošiem, ļaut vaļu fantāzijai un brīvam domas lidojumam. Apjaust, ka šķietami neiespējamais ir iespējams. Neapstāties, ja pie pirmā mēģinājuma eksperiments neizdodas. Neklausīties skeptiķos un noliedzējos, bet rīkoties apņēmīgi, ar pārliecību. Un ticiet - būs, kas seko. Mācīties no gudrajiem, sniegt padomu, ja to prasa. Izzināt jauno, vērt vaļā jaunus apvāršņus, ko sniegs skola, skolotājs un zināšanas. Apzināties, ka viss, ko dari, ir paša labā un ka ieguldītais darbs nesīs augļus.

Vecākiem novēlu būt atbalstam jūsu bērna īstā "Es" meklējumos. Esiet labākais draugs un padomdevējs. Ļaujiet eksperimentēt, izzināt jauno ar apdomu. Māciet visgrūtāko dzīvē - atbildību. Pret jauno personību izturieties ar cieņu un atbalstu. Lai mīlestība un rūpes ir skolēna drošās mājas un patvērums grūtajos brīžos.

Skolotājiem novēlu labu pārmaiņu gadu. Lai izdodas gūt gandarījumu par katru panākumu, ko esat spējis sasniegt un ļaut uzplaukt jaunās personības dzīves meklējumu ceļā. Spējiet iedvesmot un aizraut līdz šim nezināmajā! Atklāt, ka šķietami sarežģītais ir vienkāršs. Radiet vēlmi domāt, meklēt kopsakarības, vērtēt, kas ir patiess, kas viltus. Ticu, ka izdosies atklāt jaunus talantus un izcilības, zelta rokas un nākamos amata meistarus! To apliecina mūsu spožie talanti un izcilības, kas nes Latvijas vārdu pasaulē un kuru personības panākumu pamatā ir bijis nenovērtējams skolotāja darbs.

Sirsnīgi sveicu skolēnus, viņu vecākus un skolotājus 1.septembrī – jaunā mācību gada sākumā. Lai veiksmīgs, zināšanām un labām pārmaiņām bagāts jaunais mācību gads!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI