DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Investīciju plāns Eiropai. Jaunas vadlīnijas Eiropas strukturālo un investīciju fondu kombinēšanai ar ESIF

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Komisija sadarbībā ar Eiropas Investīciju banku (EIB) skaidro, kā vislabāk kombinēt fondu līdzekļus.

Junkera vadītās Komisijas galvenā prioritāte ir atjaunot Eiropas izaugsmi un palielināt darba vietu skaitu, neradot jaunus parādus. Būtiska loma darba vietu un izaugsmes radīšanā ir gan "Investīciju plāna Eiropai" kodolam Eiropas Stratēģisko investīciju fondam (ESIF), gan Eiropas strukturālajiem un investīciju fondiem (ESI fondi).

Šodien tiek publicēta  brošūra, kas veidota nolūkā palīdzēt pašvaldībām un projektu virzītājiem pilnā mērā izmantot iespējas kombinēt ESIF un ESI fondu līdzekļus. Pamatojuma, izveida un tiesiskā regulējuma ziņā šie finansēšanas instrumenti atšķiras, taču tie viens otru papildina. Tie pastiprina viens otru.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jirki Katainens, kura pārziņā ir nodarbinātība, izaugsme, investīcijas un konkurētspēja: "EFSI ESIF ir radīts maksimāli elastīgs, un projektu virzītājiem ir lieliskas iespējas pieteikties gan uz ESIF finansējumu, gan uz ESI fondu līdzekļiem. Uzņēmumiem, kuri meklē projektiem finansējumu, šodien publicētajās vadlīnijās doti praktiski padomi par abu finanšu avotu vislietderīgāko izmantošanu."

Par reģionālo politiku atbildīgā Komisijas locekle Korīna Krecu: "Investīciju plāna Eiropai mērķi sasniedzami kopīgiem spēkiem — jāmobilizē visi resursi un dalībnieki. Tādēļ gādāšu, lai mēs — ar stratēģiskiem uz rezultātu orientētiem ieguldījumiem, ko pastiprinās plašāka finansēšanas instrumentu izmantošana — pilnīgi izmantojam ESI fondu dotās izaugsmes iespējas."

Eiropas Investīciju bankas priekšsēdētāja vietnieks Ambruāzs Fajols: "Eiropas strukturālo un investīciju fondu un ESI fondu kopīga izmantošana ļaus EIB atbalstīt ilgtspējīgu izaugsmi visās Eiropas valstīs un reģionos. Apvienojot ES dotācijas un EIB finansējumu, Banka spēj aptvert arvien jaunus finansējuma saņēmējus, it īpaši mazākus projektus, kas pārgrupēti investīciju platformās."

Brošūrā ir pārskats par iespējām ESIF un Eiropas strukturālo un investīciju fondu līdzekļus kombinēt projekta līmenī vai caur kādu finansēšanas instrumentu, piemēram, investīciju platformu. Tā tiks papildināta ar konkrētos gadījumos gūtu pieredzi un atsauksmēm no ieinteresētajām personām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI