DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs Seulā paziņo par Latvijas vēstniecības izveidi Korejā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
20. aprīlī Seulā notika Latvijas un Korejas Republikas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kuru laikā valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs iesniedza Korejas pusei notu, ar kuru Latvijas puse oficiāli paziņoja par Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības atklāšanu Seulā. Korejas Ārlietu ministrijas pirmais viceministrs Tejons Čo (Tae-yong CHO), kas vadīja konsultācijas no Korejas puses, apsveica Latviju ar šādu soli un apliecināja Korejas puses atbalstu vēstniecības atklāšanā.

Puses pārrunāja augsta līmeņa divpusējo vizīšu apmaiņu, kuras ietvaros ir notikušas Latvijas Ministru prezidenta vizītes, Saeimas priekšsēdētājas vizīte, Korejas parlamenta spīkera un 2015. gadā notikušā Latvijas – Korejas sadraudzības grupas vadītāja vizīte Latvijā. Korejas puse informēja, ka ASEM (Asia – Europe Meeting) izglītības un satiksmes ministru sanāksmē Rīgā šī gada aprīļa beigās Koreju pārstāvēs premjerministra vietnieks – izglītības ministrs un satiksmes ministrs ar delegācijām.

Vienlaikus politisko konsultāciju laikā sarunas biedri apsprieda ekonomisko attiecību veicināšanu, balsu apmaiņu starptautiskajās organizācijās, kā arī aktuālos starptautiskos drošības jautājumus. 2025. gada vēlēšanās Latvija kandidē uz ANO Drošības padomes locekļa vietu, un tikšanās lūdza Korejas atbalstu. Korejas pusei tika iesniegta arī nota ar uzaicinājumu noturēt Rīgā sarunas par Nolīgumu par gaisa satiksmi, lai veicinātu sadarbību aviācijā. Kā perspektīva ekonomiskās sadarbības joma tika atzīmēts tūrisms.

Andrejs Pildegovičs Seulā uzturēsies līdz 21. aprīlim. Vizītes laikā paredzētas tikšanās ar Korejas Tūrisma aģentūru asociācijas (Korea Association of Travel Agents-KATA) un Korejas Rūpniecības kameras (Federation of Korean Industries-FKI) vadību un Latvijas-Korejas Parlamentārās sadraudzības grupas vadītāju Džai Ilu Bjunu (Jae Ill BYUN), kā arī valsts sekretārs vadīs apaļā galda diskusiju un nolasīs lekciju Hankuka Universitātes Starptautisko attiecību fakultātē.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI