DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Spriedīs par mazo un vidējo uzņēmēju situāciju jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 10. februārī, plkst. 16.00, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē norisināsies paneļdiskusija „Izaicinājumi jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos”.

Ņemot vērā ģeopolitiskās situācijas saspīlējumu un no tā izrietošās ekonomiskās sekas, Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultāte (EVF) rīko paneļdiskusiju "Izaicinājumi jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos (Ukrainas krīze, ES un Krievijas sankcijas)", kuras laikā tiks apspriesti jautājumi par finansējuma pieejamību mazajiem un vidējiem uzņēmējiem (MVU), ar to saistītajām problēmām, ģeopolitiskās situācijas ietekmi uz uzņēmumu finansēšanu Latvijā un citi jautājumi.

Finanšu tirgu forma mainās, daļēji tas ir saistīts ar 2007. - 2008. g. krīzi, bet daļēji ar citām pasaules tendencēm un pašreizējo ģeopolitisko situāciju. Šīs pārmaiņas ir izaicinājums mūsdienu banku biznesa modelim, jo alternatīvo pakalpojumi sniedzēji piedāvā gandrīz visu banku pakalpojumu spektru. Alternatīvās finansēšanas nozīme strauji pieaug, konkurējot ar tādiem tradicionāliem finansēšanas avotiem kā bankas kredīti un resursu piesaiste ar vērstpapīru biržu palīdzību. Finansējuma piesaiste MVU ir būtiski mainījusies, arvien vairāk palielinoties alternatīvo finansējumu nozīmei: pieaugot jaunizveidoto uzņēmumu (startups) daudzumam, kas pārsvarā izmanto sēklas (seed) un sākumposma investīcijas.

Diskusijas laikā tiks apspriesti šādi jautājumi: cik viegli ir pieejams finansējums MVU un kādi tā veidi; kādas ir galvenās problēmas tradicionālā finansējuma saņemšanai, ko varētu atrisināt  alternatīva finansējuma sniedzēji; vai un cik lielā mērā pašreizējā ģeopolitiskā situācija ietekmē uzņēmumu finansēšanu Latvijā u.c.

Diskusijā piedalīsies: Rolands Paņko, AS "Attīstības finanšu institūcija", valdes priekšsēdētājs, Kārlis Danēvičs, SEB Banka Latvijā, finanšu direktors, Dairis Cālītis, Biznesa inkubators "Magnus", mentors, Andrejs Mežals, Finanšu nozares arodbiedrības valdes priekšsēdētājs, Rolands Feldmanis, "Pierce Capital Partners" pārstāvis Eiropas Savienībā, NVS, Gruzijā un Ukrainā, "Biznesa Eņģeļu Asociācija Latvijā", viceprezidents un Dainis Šēnbergs, AS "Valmieras stikla šķiedra" finanšu direktors un valdes loceklis. Paneļdiskusijas moderatore EVF Finanšu katedras vadītāja asoc.prof. Ramona Rupeika-Apoga.

Paneļdiskusija notiek LU 73. konferences ietvaros. Konferences laikā EVF notiks plenārsēde "Ekonomika. Vadība. Demogrāfija" un divpadsmit sekciju sēdes, kurās būs iespējams prezentēt un apspriest savu pētījumu rezultātus, kā arī iepazīties ar citu pētnieku darba rezultātiem.

Peneļdiskusija notiks Ekonomikas un vadības fakultātē, Aspazijas bulv. 5, 324. aud. un to varēs skatīties arī tiešraidē

Diskusijā piedalīties aicināts ikviens interesents!

EVF Finanšu katedras vadītāja
Dr. oec. Ramona Rupeika-Apoga

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI