DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs – Ojārs Ēriks Kalniņš

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas Ārlietu komisiju vadīs Ojārs Ēriks Kalniņš, šodien komisijas pirmajā sēdē nolēma komisijas locekļi.

O.Ē.Kalniņš Saeimā ievēlēts no politiskās partijas "VIENOTĪBA" saraksta.

O.Ē.Kalniņš bija ievēlēts arī divos iepriekšējos Saeimas sasaukumos. Gan 10., gan 11.Saeimas sasaukumā O.Ē.Kalniņš ieņēma Ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatu, kā arī strādāja Eiropas lietu komisijā un Baltijas lietu apakškomisijā. 10.Saeimas laikā O.Ē.Kalniņš bija arī Vidusjūras Savienības Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs, savukārt 11.Saeimā - Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs un NATO Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien ievēlēts Rihards Kols (VL-TB/LNNK), bet par komisijas sekretāru – Sergejs Potapkins (SASKAŅA).

Ārlietu komisijā strādās arī deputāti Guntis Belēvičs (ZZS), Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Atis Lejiņš (VIENOTĪBA), Sergejs Mirskis (SASKAŅA), Artis Rasmanis (ZZS) un Raimonds Rubiks (SASKAŅA).

Ārlietu komisija izskata ar ārlietām saistītus tiesību aktus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār ārlietu jomu. Pirms apspriešanas Saeimas sēdē komisija lemj par starpvalstu līgumiem, Latvijas pievienošanos starptautiskām konvencijām, kā arī citiem ar ārlietām saistītiem jautājumiem.

Komisijā tiek saskaņotas mūsu valsts ārpolitikas nostādnes un priekšlikumi starpvalstu attiecību attīstībai. Komisija izskata un apstiprina nominēto Latvijas vēstnieku kandidatūras, un tās viedoklis ir rekomendējošs Valsts prezidentam, kurš ieceļ vēstniekus amatā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. 

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.         

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI