DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ārlietu ministrijas politiskais direktors Eduards Stiprais e-PINE sanāksmē Kijevā pauž atbalstu Ukrainai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 19. līdz 20. jūnijam Kijevā, Ukrainā norisinās e-PINE (Enhanced Partnership in Northern Europe) sanāksme, kurā piedalās politiskie direktori no ASV, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī no Dānijas, Somijas, Īslandes, Norvēģijas un Zviedrijas. Latviju sanāksmē pārstāv Ārlietu ministrijas politiskais direktors Eduards Stiprais.

e-PINE sanāksme veltīta Ukrainas krīzei. Tiekoties ar Ukrainas amatpersonām, tika pārrunāta Krievijas agresija pret Ukrainu, Krimas aneksija, Ukrainas un ES, kā arī Ukrainas un NATO turpmākās attiecības. Tika apspriesta arī turpmākā ES politika Austrumu partnerības valstīs Krievijas agresīvās politikas kontekstā. Vizītes laikā notika arī tikšanās ar EDSO novērošanas misijas vadītāju Ukrainā, kā arī atsevišķa tikšanās ar Ukrainas pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, lai apmainītos ar viedokļiem par aktuālo situāciju Ukrainā.

E. Stiprais sanāksmē pauda stingru atbalstu Ukrainas prezidenta miera plānam. E. Stiprais izteica Latvijas atbalstu Ukrainas centieniem atjaunot kontroli un mieru visā valsts teritorijā, kā arī nosodīja Krievijas rīcību, destabilizējot situāciju Ukrainā, tai skaitā apgādājot ar Krievijas smago bruņojumu separātistus Ukrainas austrumos.

e-PINE iniciatīva uzsākta 2003. gadā kā ASV un Baltijas valstu partnerības hartas turpinājums plašākā mērogā ar uzdevumu pastiprināt un saglabāt ASV sadarbību ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu reģionu. e-PINE galvenie sadarbības virzieni ir drošības politika, kaimiņpolitika un aktīva ekonomisko attiecību attīstība.

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI