DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2013
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

VVD noslēdz līgumu par Sarkandaugavas vēsturiski piesārņotās teritorijas sanāciju

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts vides dienests (turpmāk – VVD) trešdien, 13.februārī, noslēdza līgumu ar personu apvienību „Intergeo-R”, kurā apvienojušas Latvijas, Austrijas un Šveices firmas, attīrīšanas darbu inženiertehnisko uzraudzību veiks SIA „Geo Consultants”, par vēsturiski piesārņotās vietas sanāciju Sarkandaugavas teritorijā.

Sanācijas darbi tiks īstenoti Latvijas – Šveices sadarbības projekta ietvaros. Projekts paredz attīrīšanas darbu veikšanu piecos objektos Rīgas Brīvostas teritorijā, kopumā attīrot aptuveni 77 000 m2 lielu platību. Projekta kopējās izmaksas plānotas 15,3 miljonu Šveices franku (aptuveni 8,2 miljonu latu) apmērā, tai skaitā 2,3 miljoni Šveices franku (aptuveni 1,2 miljoni latu) būs Latvijas nacionālais līdzfinansējums. Projekts tiks īstenots līdz 2017. gadam, un tā ieviesējs būs Valsts vides dienests.

Šī projekta ietvaros plānots uzlabot gruntsūdens, virszemes ūdens, kā arī augsnes un grunts kvalitāti piesārņotajās teritorijās. Atjaunojot un uzlabojot piesārņoto vietu vides kvalitāti, tiks samazināta piesārņojuma ieplūšana Daugavā un tālāk Baltijas jūrā, kā arī mazināti draudi cilvēku veselībai un arī samazināta piesārņojuma ietekme uz NATURA 2000 aizsargājamo teritoriju – piekrastes dabas parka teritoriju Mangaļu salu un Mīlestības salu.

"Līdz ar šī projekta īstenošanu tiks atjaunota un uzlabota šīs piesārņotās vietas vides kvalitāte un novērsti draudi cilvēku veselībai," skaidro Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Sarkandaugavas vēsturiski piesārņotās teritorijas ir vienas no piesārņotākajām vietām Latvijā, kas iekļautas piesārņoto un potenciāli piesārņoto teritoriju reģistrā, tādēļ arī tika izvēlētas attīrīšanas darbiem ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas atbalstu.

Sarkandaugavas teritorijas vēsturiski tika izmantotas naftas produktu uzglabāšanai un pārkraušanai. Piesārņojums ar naftas produktiem Sarkandaugavā izveidojās 20. gadsimta 60.–70. gados, kad teritorijas apsaimniekotājs bija Padomju Savienības armija. Pašlaik naftas produktu peldošais slānis ir vairāk par vienu metru.

Plašāk: http://ej.uz/8p74

Kristīne Barševska
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tel.67026533/ 26417267
E-pasts: prese@varam.gov.lv
www.varam.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI