DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2012
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

No elektrības nebaidies – iemācies un draudzējies!

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas skolās no 24. līdz 28. septembrim Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs (VISC) organizē drošības nedēļu visiem 1. – 12. klašu skolēniem. Drošības nedēļas laikā Latvijas skolās tiek aktualizēti dažādi ar drošību saistīti jautājumi.

Drošības nedēļas mērķis ir sekmēt skolēnu zināšanas par dažādiem ar drošību saistītiem jautājumiem savas un citu veselības un dzīvības saglabāšanai. Skolas drošības nedēļā piedalās pēc brīvprātīguma principa.

Drošības nedēļas laikā VISC mājaslapā www.visc.gov.lv publiskos interneta adresi, kurā būs iespējams atvērt, lejuplādēt un noskatīties filmu cikla "Lai dzīvo bērni!" jaunās daļas pirmizrādi. Pedagogi tiek aicināti pēc filmas noskatīšanās organizēt diskusijas ar skolēniem par dažādu drošības jautājumu ievērošanas nepieciešamību, analizējot filmā redzētās situācijas. Filma "Lai dzīvo bērni!" ir viens no pārliecinošākajiem uzskates līdzekļiem, kas parāda, atgādina un brīdina, ka nepareiza vai pārgalvīga rīcība ar elektrību un gāzi, uz autoceļa un ūdens, brīvā dabā un mežā apdraud cilvēka drošību.

Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejs aicina jaunāko klašu skolēnus uz bezmaksas pedagoģiskās programmas "Elektrodrošības ABC" nodarbību. Nodarbība tiek veidota dialoga formā, kopīgi pārrunājot elektrības īpašības, tās ražošanas veidus un pareizas rīcības izvēli elektrobīstamās situācijās. Katrs nodarbības dalībnieks saņem darba burtnīcu, kuras saturu mājās vai skolā kopā ar vecākiem, brāļiem, māsām un klasesbiedriem var vēlreiz pārlasīt un pārrunāt.

Nodarbības notiek:

  • Enerģētikas muzeja krātuvēs Rīgā, Andrejostas ielā 8;
  • Enerģētikas muzejā Ķegumā, Ķeguma pr. 7/9.

Latvenergo koncerns uzskata bērnu un jauniešu izglītošanu elektrodrošības jautājumos par vienu no korporatīvās sociālās atbildības prioritātēm. Dažāda vecuma bērnu izglītošanai ir izveidota interneta vietne www.zibo.lvv> un muzikālais klips/ dziesma "Elektrība ir īsta!", kuras veidošanā ir izmantoti Latvijas skolu drošības nedēļas kampaņas laikā iesūtītie bērnu zīmējumi.

Bērnu un jauniešu izglītošanu elektrodrošības jautājumos veicina arī grāmata "Zini elektrību!", datorspēles, muzikālās pasakas un jau 17 gadus organizētais erudīcijas konkurss "eXperiments" . Vairāk informācijas www.latvenergo.lvv

Ilvija Līvmane
AS "Latvenergo" komunikācijas projektu vadītāja
Tel.67728815

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI