DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūlijā, 2012
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Premjers apmeklēs aviācijas uzņēmumus

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 12. jūlijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēs uzņēmumus „Latvijas Gaisa satiksme”, „Starptautiskā lidosta „Rīga”” un „airBaltic”, lai pārrunātu aktualitātes gaisa satiksmes jomā. Vizītes laikā plānota lidojumu vadības centra un apmācības centru apskate. Līdz ar premjeru gaisa satiksmes uzņēmumus apmeklēs arī satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Tikšanās būtiskākās tēmas – aktualitātes starptautisko aeronavigācijas pakalpojumu nodrošināšanā, "airBaltic" un lidostas "Rīga" aktuālie darbības rādītāji, lidostas kapacitātes nodrošināšana un Kohēzijas projekta apguve tajā.

Vizītes programma:

Plkst. 13:05 plānota "Latvijas Gaisa satiksmes" (LGS) apmācību centra un vadības centra apskate. Norises vieta: lidosta "Rīga", LGS Administratīvā ēka. Mediju ievērībai: plānota TV/foto iespēja, atbildes uz mediju jautājumiem.

Plkst. 13:50 paredzēta "airBaltic" Apmācību centra apskate un tikšanās ar uzņēmuma vadību, tostarp valdes priekšsēdētāju Martinu Gausu. Norises vieta: lidosta "Rīga", Pilotu iela 6. Mediju ievērībai: plānota TV/foto iespēja, atbildes uz mediju jautājumiem.

Plkst. 14:45 notiks lidostas "Rīga" termināla komercplatību apskate un tikšanās ar uzņēmuma vadību. Piedalās valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse. Norises vieta: lidostas "Rīga" pasažieru termināls. Mediju ievērībai: plānota TV/foto iespēja lidostas pasažieru terminālā. Mediju dalība, iepriekš piesakoties. Pirms mediju iespējas - lidostas drošības pārbaude, nepieciešami personu apliecinoši dokumenti.

Plkst. 16:05 atbildes uz mediju jautājumiem par vizīti aviācijas uzņēmumos, piedalās Ministru prezidents un satiksmes ministrs. Norises vieta: "airBaltic", lidostas "Rīga" Ziemeļu termināls.

Mediju ievērībai:

Mediju dalība, piesakoties lidostas "Rīga" Komunikācijas vienībā, rakstot s.rinmane@riga-airport.com vai +317 26334727. Pieteikumā aicinām norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un kontaktinformāciju. Ja nepieciešama bezmaksas autostāvvieta, norādiet arī automašīnas numuru. Aicinām pieteikties līdz ceturtdienai, 12. jūlijam, plkst. 10:00. Papildu informācija par pieteikšanos pa tālruni +371 67207694, +371 26334727.

Par VAS "Latvijas Gaisa satiksme" (LGS)

 LGS nodibināta 1991.gadā kā valsts aeronavigācijas pakalpojumu uzņēmums uz "Aeroflotes" struktūrvienību bāzes. Šobrīd uzņēmums atrodas Satiksmes ministrijas pārraudzībā un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dāvids Tauriņš un uzņēmums nodrošina ar aeronavigācijas pakalpojumiem visus gaisa telpas lietotājus Rīgas Lidojumu informācijas rajonā. Papildu informācija: www.lgs.lv

Par VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga""

Lidosta "Rīga" ir lielākais starptautiskās aviācijas uzņēmums Baltijā un reģiona galvenais gaisa satiksmes centrs, kas nodrošina regulāru pasažieru satiksmi, kravas un pasta pārvadāšanu ar civilās aviācijas gaisa kuģiem uz Eiropas un citām pasaules valstu pilsētām. Lidosta sniedz gan aviācijas (lidmašīnu, pasažieru un kravu apkalpošana), gan neaviācijas pakalpojumus (telpu un teritorijas noma, autostāvvietas, VIP centra pakalpojumi u.c.). Tā apkalpo gan vietējās, gan starptautiskās aviolīnijas un ir kļuvusi par vienu no nedaudzajām Eiropas lidostām, kas apkalpo pilna servisa un zemo izmaksu lidsabiedrības. Kapitāla daļas turētājs VAS Starptautiskā lidosta "Rīga" ir Latvijas Republikas Satiksmes ministrija.  Plašāka informācija: www.riga-airport.com

Par AS "AirBaltic Corporation"

Uzņēmums darbojas jau kopš 1995.gada un tā galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. Aviosabiedrība apkalpo vairāk nekā 60 galamērķus no savas mītnes bāzes Rīgā, Latvijā. No šiem galamērķiem tiek piedāvāti ērti savienojumi caur Ziemeļu tranzītmezglu Rīgā uz savu tīklu, kas aptver Eiropu, Skandināviju, Krieviju, NVS un Tuvos Austrumus. Šogad lidsabiedrība atzīta par vienu no TOP 10 inovatīvākajām pasaulē. 2011. gadā uzņēmums pārvadāja vairāk kā 3.3 miljonus pasažieru. Plašāka informācija: www.airbaltic.lv

Papildu informācija:
Mārtiņš Panke
Ministru prezidenta preses sekretārs
Tālr.: +371 67082865 begin_of_the_skype_highlighting, +371 26556965 begin_of_the_skype_highlighting
E-pasts: Martins.Panke@mk.gov.lv

Informāciju sagatavoja:
Diana Germane
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. +371 67082922
E-pasts: diana.germane@mk.gov.lv
http://twitter.com/brivibas36
www.flickr.com/photos/valstskanceleja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI