DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2011
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Lestenes baznīcas atjaunošanai veltīts labdarības koncerts 3.decembrī

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 3.decembrī plkst. 12.00 Lestenes baznīcā notiks Labdarības koncerts veltīts Lestenes baznīcas atjaunošanai. Koncertā savāktie ziedojumi tiks nodoti Lestenes baznīcas atjaunošanas fondam ar mērķi atjaunot Lestenes baznīcu - izcilāko baroka laika baznīcu Latvijā. Koncertā baznīcu ar Latvijas kora mūzikas klasikas un baroka mūzikas pērlēm ieskandinās Latvijas Radio koris, diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā.

Ieeja pasākumā – pret ziedojumu! "Katrs saziedotais santīms palīdzēs Lestenes baznīcai pamazām atdzimt savā agrākajā krāšņumā, " stāsta Lestenes baznīcas atjaunošanas fonda valdes priekšsēdētāja Diāna Kovaļova, kura uz koncertu baznīcā aicina saģērbties silti!

Par koncertā savāktajiem ziedojumiem pamazām tiks atjaunots Nikolausa Sefrensa darinātais baznīcas kokgriezumu ansamblis, kura atjaunošanas darbā tiks iesaistītas arī Latvijas arodskolas. Vienlaicīgi tiks veikti arī baznīcas iekštelpas atjaunošanas darbi. Jau tuvākajā laikā tiks izstrādāts Lestenes baznīcas interjera renovācijas projekts sadarbībā ar arhitektu biroju "Vecumnieks&Bērziņi".

Nikolausa Sefrensa pirms aptuveni 300 gadiem darinātā kokgriezuma ansamblim ir izcila mākslinieciskā vērtība. Baznīcas arhitektūras kompleksa atjaunošana un Rundāles pils muzejā uzglabātās kokgriezumu iekārtas restaurācija un atdošana baznīcai ir Latvijas kultūrai svarīgs, vispārnacionāls pasākums. Baznīcas kanceles balsta pārvešana pavisam nesen no Rundāles pils muzeja uz Lestenes baznīcu jau simboliski iezīmējusi baznīcas interjera atjaunošanas sākumu.

Plašāk par ziedošanas iespējām: http://www.draugiem.lv/lestenesbaznicasatjaunosana

Lestenes baznīcas atjaunošanas iniciators, Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis, jau iepriekš norādījis, ka visaptveroša baznīcas atjaunošana atgrieztu Latvijas kultūrai Kurzemes ievērojamāko baroka mākslas pieminekli, pierādot, ka Latvija ir spējīga sadziedēt kara un okupācijas brūces, jo šī baroka laika baznīca, iespējams, ir visvairāk apgānītais kultūrvēsturiskais piemineklis.

Šobrīd Lestenes baznīcas atjaunošanā kopš neatkarības atjaunošanas ieguldīti baznīcas draudzes ziedojumos piesaistītie līdzekļi, kas tika novirzīti jumta un grīdu atjaunošanai. Lestenes baznīcas atjaunošanas fonds nesen pabeidzis darbu pie signalizācijas un apkures sistēmas ierīkošanas ar Tukuma domes finansiālo atbalstu.

Lestenes baznīcas atjaunošanas fonda mērķis ir veicināt kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu Latvijā, organizējot un atbalstot Lestenes baznīcas atjaunošanu un saglabāšanu. Šī gada 13.septembrī Lestenes baznīcas atjaunošanas fonds, Kultūras ministrija, Rundāles pils muzejs un Tukuma novada dome parakstīja Nodomu protokolu par sadarbību Lestenes baznīcas atjaunošanā.

Informāciju sagatavoja:
Annija Senakola
Kultūras ministrijas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
+371 26304460
Annija.Senakola@km.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI