DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2011
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
1
1

Zatlera Reformu partija no biedru rindām izslēdz Kārli Gudoni un Guntaru Galvanovski

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 26.oktobrī, notika Zatlera Reformu partijas (ZRP) valdes sēde, kurā tika lemts par ZRP biedru Kārļa Gudoņa un Guntara Galvanovska izslēgšanu no ZRP. Valdes sēdē tika uzsākta Ētikas komisijas pārbaudes lietas izskatīšana par nesaskaņotu un neētisku individuālu deputātu priekšvēlēšanu kampaņas organizēšanu, kuras rezultātā atsevišķi deputātu kandidāti no zemām vietām sarakstos tika ievēlēti Saeimā (tai skaitā seši Saeimā ievēlētie un no ZRP izstājušies deputāti). Pēc valdes rīcībā esošās informācijas tika secināts, ka šīs kampaņas īstenojuši ZRP biedri-dibinātāji Kārlis Gudonis un Guntars Galvanovskis.

Kārlis Gudonis ir sadarbojies ar mārketinga un komunikāciju aģentūru SIA "Engine Communications", kas uz vairākiem avīžu izdevumiem ir norādīta kā to finansētājs. Saskaņā ar likumu "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām", ar politiskām organizācijām nesaistītas personas ir tiesīgas priekšvēlēšanu aģitācijai izlietot līdz 3000 LVL. Ir acīmredzams, ka šīs aģentūras ieguldījums reklāmas kampaņā būtiski pārsniedz pieļaujamo izdevumu apmēru. Ņemot vērā Kārļa Gudoņa profesionālo pieredzi un informētību par avīžu tirāžu, viņš nevarēja nezināt to kopējās izmaksas.

2011.gada 14.oktobrī ZRP pilnvarotā persona ir vērsusies ar iesniegumu Par izdevumu atspoguļošanu vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), informējot kompetento iestādi par SIA "Engine Communications" veiktajām darbībām, kā arī lūdzot noskaidrot, kas ir bijis reklāmas pasūtītājs, izplatītājs un organizators. KNAB ir arī informēts, ka vairākos reģionālajos laikrakstos ir tikušas izvietotas politiskās reklāmas, kur bez SIA "Engine Communications" kā maksātājs ir norādīta arī ZRP, par ko partija nav noslēgusi ne līgumus par reklāmas izvietošanu, ne saņēmusi rēķinus par šādas reklāmas apmaksu.

Valdes sēdē tika izskatīti kampaņas veidošanas apstākļi un konstatēts, ka atsevišķi biedri apzināti un, savstarpēji sadarbojoties, ir to organizējuši. Pārbaudes lietas izskatīšana vēl turpinās.

Šodien ZRP valde, balstoties uz ZRP Statūtu 3.4.1. un 3.4.3. punktu pieņēma lēmumu izslēgt no ZRP biedru rindām divus kampaņas organizētājus – Kārli Gudoni un Guntaru Galvanovski.

Paziņojumu sagatavoja:
Daiga Holma, ZRP pārstāve

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI