E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7446
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Par smēķēšanu pie balkona durvīm

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūnijā, 2015
Antons

Man ir kaimiņiene, kurai dzīvoklis atrodas tieši zem manējā un viņa regulāri smēķē. Pirms manas sarunas ar viņu (sākumā mēģināju risināt situāciju, neizsaucot policiju) viņa smēķēja tieši uz balkona, bet tagad viņa ver vaļā balkona durvis un smēķē, stāvot istabā pie balkona durvīm un roku ar cigareti izstiepjot ārā caur balkona durvju aili. Vai šāda situācija nav likuma "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" 11.panta 1.daļas 5.1punkta pārkāpums?

A
atbild:
09. jūlijā, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls
Rīgas pašvaldības policija
Igors Jaunrodziņš, Administratīvās pārvaldes Profilakses, koordinācijas un statistikas nodaļas galvenais speciālists

Rīgas pašvaldības policijas Administratīvās pārvaldes Profilakses, ordinācijas un statistikas nodaļas galvenais speciālists Igors Jaunrodziņš norāda: „Spriežot pēc situācijas apraksta, policija var palīdzēt tikai, veicot pārrunas ar kaimiņieni, jo saskaņā ar likuma "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" 11.panta pirmās daļas 5.1apakšpunktu smēķēt aizliegts uz balkona, nevis caur atvērto logu vai balkona durvīm. Jāsaprot, ka šobrīd ir aizliegta smēķēšana uz balkona kā process un saskaņā ar iepriekš minēto likumu smēķēšana ir process, kura laikā notiek tabakas izstrādājuma vai augu smēķēšanas produkta apzināta aizdedzināšana un lietošana vai elektroniskās smēķēšanas ierīces apzināta lietošana tādā veidā, ka notiek ieelpošana (inhalēšana) un kura rezultātā izdalās dūmi vai tvaiks.

Tātad, lai personu sauktu  pie administratīvās atbildības par smēķēšanu neatļautā vietā smēķēšanai jānotiek uz balkona.”

Patlaban normatīvie akti paredz, ka visu smēķēšanas aizliegumu un ierobežojumu kontroli veic Valsts policija un pašvaldības policija. Tātad, konstatējot smēķēšanu neatļautā vietā, jāvēršas Valsts vai pašvaldības policijā ar iesniegumu. Arī šajā situācijā Jūs varat vērsties policijā ar iesniegumu un tā izskatīšanas gaitā, izvērtējot visus apstākļus, tiks pieņemts konkrētai situācijai atbilstošs lēmums.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas