TIESĀS
>
Pazīsti tiesu varu!
TĒMAS
10. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
9
9

Lejuplādē un lasi – izstrādāta bērnu tiesību aizsardzības rokasgrāmata

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Lai izveidotu vienotu un kvalitatīvu darbības praksi visā Latvijā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) izstrādājusi un publiskojusi informatīvo rokasgrāmatu bāriņtiesām. Rokasgrāmata ir “atvērtā tipa” informācijas materiāls – to iespējams aktualizēt un papildināt, ņemot vērā normatīvo aktu izmaiņas un sabiedrības procesus.

īsumā
  • Rokasgrāmatā sistematizēti un apkopoti VBTAI izstrādātie metodiskie materiāli, kas ir noderīgi bāriņtiesu ikdienas darbā.
  • Rokasgrāmatas mērķis ir sniegt bāriņtiesām metodisku atbalstu bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanā. Informatīvajā materiālā skaidrotas normatīvo aktu prasības, kā arī aplūkotas dažādas situācijas, kuras saistītas ar bērnu tiesību aizsardzību un kuras bāriņtiesām jārisina savā ikdienas darbā.
  • Rokasgrāmata veidota kā ērti izmantojams ikdienas darba materiāls.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (turpmāk – VBTAI), realizējot Ministru kabineta 2005. gada 29. novembra noteikumu Nr. 898 “Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas nolikums” 2.2. punktā noteikto pienākumu īstenot bāriņtiesu darba uzraudzību un metodisko palīdzību, ir izstrādājusi informatīvu metodisko materiālu apkopojumu – rokasgrāmatu bāriņtiesām.

Rokasgrāmatā sistematizēti un apkopoti līdz šim VBTAI izstrādātie metodiskie materiāli bāriņtiesām, kā arī aktualizēti un no jauna sagatavoti vairāki svarīgi materiāli, kas ir noderīgi bāriņtiesu ikdienas darbā, norādījusi VBTAI Bāriņtiesu un audžuģimeņu departamenta direktore Valentīna Gorbunova.

Rokasgrāmatas mērķauditorija ir bāriņtiesas un citas valsts un pašvaldību institūcijas, kurām, savstarpēji sadarbojoties, jānodrošina prioritāra bērnu tiesību un interešu aizsardzība. Primārais rokasgrāmatas mērķis ir sniegt bāriņtiesām metodisku atbalstu bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanā. Informatīvajā materiālā skaidrotas normatīvo aktu prasības, kā arī aplūkotas dažādas situācijas, kuras saistītas ar bērnu tiesību aizsardzību un kuras bāriņtiesām jārisina savā ikdienas darbā. Rokasgrāmata veidota kā ērti izmantojams ikdienas darba materiāls, kurš pieejams interneta vidē un kurā var viegli atrast informāciju, ātri pārvietojoties pa grāmatas sadaļām un izmantojot hipersaites.

Rokasgrāmatā iekļautas nodaļas par bērnu tiesībām un tiesiskajām interesēm, kā arī bāriņtiesas lomu, nodrošinot bērniem ārpusģimenes aprūpi ģimeniskā vidē. Tāpat grāmatā publicēti metodiskie ieteikumi par bāriņtiesas un sociālā dienesta speciālistu sadarbību, ieteikumi bāriņtiesām, kā novērst vardarbību pret bērniem, un citas vadlīnijas.

Rokasgrāmatu var lejuplādēt un lasīt ikviens interesents.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI