SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
04. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Invaliditāte
6
6

Vienkāršo kārtību autostāvvietas izveidošanai personām ar invaliditāti

Stājas spēkā 03.02.2021.
Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Līdz ar grozījumiem Dzīvokļa īpašuma likumā, kas stājās spēkā 3. februārī, ir vienkāršota kārtība, kā dzīvojamo māju īpašnieki var pieņemt lēmumu par autostāvvietas izveidošanu personām ar invaliditāti vai elektromobiļiem (ja vienlaikus tiek ierīkots arī uzlādes punkts).

Grozījumi Dzīvokļa īpašuma likumā izstrādāti, lai atvieglotu ar dzīvojamo māju pārvaldīšanu saistīto lēmumu pieņemšanas procesu un lai novērstu tiesiskā regulējuma redakcionālās nepilnības un no tā izrietošās atšķirīgās interpretācijas iespējas.

Svarīgākais – līdz ar izmaiņām likumā ir samazināts dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma pieņemšanai nepieciešamais balsu skaits konkrētu lēmumu pieņemšanai.

Proti, likuma 17. panta 7.1 daļa papildināta ar teikumu: “Lai pieņemtu lēmumu par ceļa zīmes izvietošanu, autostāvvietas izveidi personām ar invaliditāti vai autostāvvietas izveidi elektromobiļiem, ja vienlaikus tiek izveidots elektrotransportlīdzekļu uzlādes punkts, nepieciešams, lai “par” nobalso dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vairāk nekā pusi no visiem dzīvokļu īpašumiem.”

Līdz šim šādu lēmumu pieņemšanai bija vajadzīgs atbalsts no trijām ceturtdaļām visu dzīvokļu īpašnieku.

Arī turpmāk, lai pieņemtu lēmumus par kopīpašuma daļas lietošanas kārtības noteikšanu, “par” jānobalso vismaz trijām ceturtdaļām visu dzīvokļu īpašnieku. Izņēmums attiecināts uz autostāvvietas izveidi personām ar invaliditāti vai autostāvvietas izveidi elektromobiļiem, ja vienlaikus tiek izveidots elektrotransportlīdzekļu uzlādes punkts.  

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI