SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
16. septembrī, 2011
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

Zvejas kuģus griež negribīgi. Atkal konkurss

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sasniegtu Latvijas zvejas flotes kapacitātes sabalansēšanas plānā rekomendēto, flote vēl ir jāsamazina.

FOTO: Māris Kaparkalējs, LV

Ir izsludināta konkursa piektā pieteikšanās kārta Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) pasākumam „Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana”. Projektu pieteikumus Lauku atbalsta dienestā (LAD) varēs iesniegt līdz šā gada 5. oktobrim. Lai pieejamajiem zivju resursiem izveidotu visatbilstošāko Latvijas zvejas floti, līdzšinējais kuģu skaits jāsamazina vēl vismaz par sešiem kuģiem.

Kā skaidro Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta Zivsaimniecības atbalsta nodaļas vadītāja vietnieks Armands Stahovskis, lai sasniegtu Latvijas zvejas flotes kapacitātes sabalansēšanas plānā ieteikto, flote vēl jāsamazina par šādu tilpību un zvejas kuģu skaitu:

Nr.p.k. Zvejas flotes segments Kopējā kuģu bruto tilpība, GT Kuģu skaits
Zvejas flote aiz piekrastes ūdeņiem 315 3
1. traleri 12-24 m 32 1
2. traleri > 24 m 264 2
3. tīklu zvejas kuģi > 24 m 19* -

*Atlikumu var novirzīt citos segmentos, nepārsniedzot kopējo kuģu bruto ietilpību.

Pieejamais publiskais finansējums šajā konkursa kārtā ir 1 600 000 latu.

Konkursā par zvejas kuģu sadalīšanu (sagriešanu metāllūžņos) vai nodošanu (dāvinot vai pārdodot) izmantošanai citiem mērķiem, kas nav saistīti ar zvejniecību, var pieteikties zvejas kuģu īpašnieki, kuriem ir spēkā esoša speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā un kuru kuģi zvejo Baltijas jūrā (arī Rīgas jūras līcī) aiz piekrastes ūdeņiem un ir iekļauti ZM zvejas kuģu sarakstā.

"Pieejamais publiskais finansējums šajā konkursa kārtā ir 1 600 000 latu."

Nosacījumi projektu iesniegumiem nav mainījušies, un ar tiem var iepazīties 2009. gada 14. jūlija MK noteikumos Nr. 783 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai" un 2008. gada 6. maija MK noteikumos Nr. 323 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība zivsaimniecības attīstībai pasākumam "Zvejas aktivitāšu pilnīga pārtraukšana"".

"Projektu pieteikumus Lauku atbalsta dienestā varēs iesniegt līdz šā gada 5. oktobrim."

Projektu iesniegumu veidlapas un metodiskie norādījumi to aizpildīšanai ir pieejami LAD mājaslapā www.lad.gov.lv. Apstiprināto projektu īstenošanas termiņš - viens gads no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu spēkā stāšanās.

"Sagaidām, ka zvejnieki – kuģu īpašnieki – pieteiksies," piebilst A. Stahovskis. "Ja zvejnieki interesi par atbalstu pasākumam neizrādīs, visticamāk, jautājums tiks skatīts Zivsaimniecības konsultatīvās padomes sēdē kopā ar zivsaimniecības nozares pārstāvjiem. Laiks rādīs."

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI