NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
15. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Pašvaldības
11
11

Kas notiek tavā pašvaldībā? Uzzini aktuālo sadaļā “Teritorijas attīstības plānošana”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kopš šā gada janvāra oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” tiek publicēti pašvaldību pieņemtie tiesību akti, ar kuriem apstiprināti teritorijas plānojumi, lokālplānojumi un detālplānojumi. Speciālisti šos dokumentus sistematizē vietnē likumi.lv, kurā ir izveidota tēma “Teritorijas attīstības plānošana”. Izeja uz sadaļu ir likumi.lv sākumlapā, kā arī no tēmu kataloga.

“Nupat sadaļa ir kļuvusi lietotājiem ērtāka, jo tajā tagad ir iespēja dokumentus atlasīt pēc konkrētas pašvaldības un dokumenta veida. Piemēram, Rīgas dome ir publicējusi piecus dokumentus, to skaitā Rīgas domes 2022. gada 8. jūnija saistošos noteikumus Nr. 140 “Teritorijas starp Krasta ielu, Salu tiltu un Daugavu izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi”. Savukārt Olaines pilsētas dome ir publicējusi divus dokumentus, viens no tiem – saistošie noteikumi Nr. SN5/2022 “Olaines novada teritorijas plānojuma 2018.–2030. gadam teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa”,” iespējas raksturo VSIA “Latvijas Vēstnesis” Oficiālo publikāciju departamenta direktore Inese Luste.

Sadaļā ir apkopoti jau 83 pašvaldību saistošie noteikumi un lēmumi.

Jaunieviestā funkcija ļaus iedzīvotājiem vienuviet un pārskatāmi apskatīt savas pašvaldības teritorijas attīstības plānošanas dokumentus, kā arī ietekmēt to virzību. Dokumenti ir papildināti ar piezīmi par to pārsūdzēšanas termiņiem.

Funkcija "Seko līdzi"

Izmanto arī funkciju “Seko līdzi” – saņem atlasītu saturu e-pastā un piesakies oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” (vestnesis.lv) paziņojumu saņemšanai e-pastā par savas pašvaldības jaunpieņemtajiem tiesību aktiem.

Kā pieteikties? Iepazīsties ar sagatavoto videogidu šīs publikācijas sākumā!

Lai pieteiktos jaunumu saņemšanai, lietotāji var izmantot funkciju “Seko līdzi”, kas pieejama vietnes meklēšanas rezultātu skatā (atver šeit), publikāciju sarakstos un arī to publikāciju atvērumos, kuras satur tipveida saites, piemēram, uzņēmuma reģistrācijas numurs vai kadastra numurs. Tā nodrošina paziņojumu piegādi uz norādīto e-pasta adresi, tiklīdz oficiālajā izdevumā – laidienā vai papildu laidienā – ir publicēta informācija, kas atbilst lietotāja izvēlētajiem informācijas atlases kritērijiem. 

UZZIŅAI

"Latvijas Vēstneša" uzturētās vietnes – vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv – un žurnāls “Jurista Vārds”/ juristavards.lv veido valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformu.

Zini un izmanto!

Labs saturs
11
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI