NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
10. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tava drošība
5
5

Atjauno ierobežojumus sabiedriskās ēdināšanas vietās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 11. jūlija tiek atjaunots ierobežojums pieļaujamajam apmeklētāju skaitam pie galdiņiem sabiedriskās ēdināšanas vietās. Iekštelpās pie viena galdiņa var atrasties ne vairāk par četriem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, bet ārtelpās – ne vairāk par astoņiem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

FOTO: Freepik

Ņemot vērā pēdējās dienās novēroto Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita pieaugumu, sākot ar 11. Jūliju, tiek atjaunoti atsevišķi infekcijas slimības izplatības mazināšanai noteiktie ierobežojumi. Tie pamatā skar sabiedriskās ēdināšanas iestādes – kafejnīcas, restorānus, bārus.

“Epidemioloģiskajā izmeklēšanā ir atklāts, ka pēdējo dienu saslimšanas gadījumi lielākoties ir saistīti ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu izmantošanu un neorganizētu, privātu apmeklējumu ar draugiem un paziņām šajās vietās, kur vienlaikus atrodas arī citi apmeklētāji. Informācija liecina, ka sabiedriskās ēdināšanas vietās pavirši tiek ievērota prasība par divu metru nodrošināšanu un nepietiekama ir arī publiski pieejamā platība uz vienu apmeklētāju – 3m2, daļa restorānu un citu ēdināšanas vietu ir pārpildītas,” pamatojot lēmumu, informē Veselības ministrija.

Tādēļ, lai mazinātu Covid-19 izplatību, ir veikti grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.

Izmaiņas paredz, ka no 11. jūlija:

  • sabiedriskās ēdināšanas vietās tiek atjaunota prasība par maksimālo personu skaitu (kas nav vienas mājsaimniecības locekļi) pie viena galdiņa: iekštelpās – 4; ārtelpās – 8;
  • sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem apmeklētājiem redzamās vietās (vismaz pie ieejas un kases ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā) jāizvieto skaidri salasāma publiski pieejama informācija par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā;
  • sabiedriskās ēdināšanas vietās noteikt darba laika ierobežojumu līdz plkst. 24.00.

Ekonomikas ministrija aicina sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus rūpīgi ievērot visas noteiktās prasības, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 izplatīšanos. Tāpat arī apmeklētāji tiek aicināti godprātīgi ievērot visas prasības, informēt sabiedriskās ēdināšanas vietu darbiniekus, ja tās netiek ievērotas, kā arī neapmeklēt tās vietas, kur prasības netiek ievērotas vai kur notiek cilvēku drūzmēšanās.

Tāpat kā iepriekš sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem sabiedriskās ēdināšanas vietā jānodrošina, ka:

  • tiek ievērota divu metru distance starp galdiņiem, ja starp tiem nav izveidota norobežojoša siena;
  • ir pieejama iespēja apmeklētājiem iegādāties ēdienus arī līdzņemšanai;
  • galda piederumu, trauku komplektu un salvešu izsniegšana notiek katram apmeklētājam individuāli;
  • pēc katra apmeklētāja ēdienreizes tiek veikta galdiņu dezinfekcija.
Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI