E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8896
Lasīšanai: 2 minūtes

Lai noskaidrotu situāciju, jāsazinās ar UGF

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. februārī, 2016
Santa

Sveiki, iepriekš saņēmu uzturlīdzekļus. Vai ir iespējama situācija, kad bez manas ziņas bijušais vīrs var ietekmēt uzturlīdzekļu izmaksu? Šobrīd nesaņemu vairs uzturlīdzekļus, un bijušais vīrs apgalvo, ka tagad maksāšot pats (ko, protams, nedara).

A
atbild:
16. februārī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Šāda iespēja pastāv. Atbilstoši Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 8.panta piektajai daļai, ja zvērināts tiesu izpildītājs konstatē, ka no parādnieka piedzītās summas nodrošina uzturlīdzekļus bērna uzturam Ministru kabineta noteiktajā minimālo uzturlīdzekļu apmērā, viņš par to informē Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrāciju un uzturlīdzekļu izmaksa no fonda tiek izbeigta. Šādā gadījumā uzturlīdzekļus valstī noteiktajā apmērā izmaksā zvērināts tiesu izpildītājs, bet atlikušo summu ieskaita Uzturlīdzekļu garantiju fondā līdz pilnīgai parāda segšanai.

Tomēr, nezinot konkrēto lietu un personas datus, nav iespējams atbildēt, kāpēc uzturlīdzekļu izmaksa pārtraukta šajā gadījumā.  Tāpēc, lai saņemtu precīzu atbildi, kāpēc Jums vairs netiek izmaksāti uzturlīdzekļi, aicinām sazināties ar UGF administrāciju, zvanot uz informatīvo tālruni  67830626 vai rakstot uz e-pasta adresi pasts@ugf.gov.lv .

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 118 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas